Més detinguts en relació amb la vaga del 29 de març

  • L'operació dels mossos continua oberta: ahir es van detenir cinc persones i avui, dues més

VilaWeb
Redacció
30.05.2012 - 11:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mossos d’esquadra han detingut avui dues persones més, en relació amb la vaga general del passat 29 de març. Aquestes detencions s’afegeixen a les cinc que van tenir lloc ahir. Segons que informen alguns mitjans i col·lectius de suport com Alerta Solidària, la policia ha detingut avui a la Garriga un jove mentre era a la feina i poc després han detingut a Sants un altre noi, militant de Maulets de les Terres de l’Ebre.

Pel que fa a l’operació policíaca d’ahir, dos dels detinguts són de Sant Andreu del Palomar, estudiants de la UAB i militants del SEPC i de la CAJEI. També van detenir dos activistes del barri de Sants de Barcelona, un dels quals col·labora en mitjans alternatius. La cinquena detenció es va fer a Tarragona, on van detenir un militant independentista de Reus. Segons Alerta Solidària, els detinguts són acusats d’associació il·lícita, desordre, danys i delicte contra l’exercici de drets fonamentals.

A més, a tres dels detinguts se’ls acusa també de pertinença a grup criminal. Els mossos argüeixen ‘que van protagonitzar els actes de violència urbana de manera coordinada i conjunta en diferents punts de Barcelona’. El director general de la Policia, Manel Prat, ha dit que la investigació continua oberta i que es preveuen més detencions.

Alguns dels detinguts apareixien a la polèmica web d’Interior en què es demanava la gent que identifiqués sospitosos d’actes vandàlics durant la vaga general. La web, criticada per juristes i diversos col·lectius, va ser retirada dijous passat.

Ahir al vespre es van fer concentracions de suport als detinguts a Barcelona, Girona i Reus i aquest matí també se n’han fet a Reus i Barcelona.

En una d’aquestes concentracions, un portaveu del grup de suport als detinguts han dit que considerava que ‘la majoria de les acusacions’ no tenien ‘cap tipus de fonament’: ‘És una qüestió d’escarmentar qualsevol mobilització social o popular que hi hagi’, ha dit, i ha criticat que ‘les detencions no pretenen agafar persones que s’amaguen sinó donar un nou exemple del que ells entenen per justícia que no és sinó actuar amb el manual repressiu a la mà’.

Informació relacionada:

Els mossos detindran 21 identificats en la web per denunciar suposats vàndals

El Col·legi d’Advocats de Barcelona també demana el tancament de la web per delatar suposats vàndals

Llibertat sota fiança de 6.000 euros per la secretària de CGT Laura Gómez

L’Audiència troba que la presó provisional als tres joves pel 29M era innecessària

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any