Final perfecte per a Guardiola. Final perfecta del Barça

• El Barça només necessita vint-i-quatre minuts per a sentenciar el darrer títol de l'entrenador (0-3) · L'equip celebrarà la Copa amb l'afecció avui al vespre al Camp Nou

25.05.2012 - 23:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El FC Barcelona va guanyar ahir la Copa per un clar 3 a 0 (gols). El darrer títol de Pep Guardiola com a entrenador es va resoldre amb tres gols en tan sols vint-i-quatre minuts. Els blau-grana van protagonitzar una primera part extraordinària, que va anul·lar completament l’Athletic. Pedro va marcar tot just començar el partit i després Messi al minut 20 i Pedro al 24 van completar la catorzena victòria en una final, de les dinou disputades durant l’era Guardiola. A partir d’aquell moment, el Barça es va limitar a especular amb el resultat i a deixar passar el temps.

Quan l’àrbitre va xiular el final, els jugadors barcelonistes van celebrar amb Guardiola la victòria, amb algunes escenes on l’emoció tot just es va dissimular. Després de rebre la Copa, que la va aixecar Xavi, els jugadors van fer la volta d’honor a l’estadi i Puyol i Xavi van exhibir juntes les banderes basca i catalana, un gest rebut amb aplaudiments en massa pels seguidors de tots dos equips.

Acabat el partit, un centenar d’afeccionats barcelonistes desplaçats a Madrid van celebrar la Copa a la Cibeles, l’espai on el Reial Madrid sol festejar els seus títols, malgrat que era blindada per la policia. A Barcelona, la font de Canaletes va tornar a ser el lloc que va aplegar més seguidors blau-grana, uns dos mil segons la policia, per a celebrar la consecució del títol.

El FC Barcelona vol compartir avui la Copa amb l’afecció al Camp Nou. Per això s’ha preparat una festa de celebració a tres quarts de deu del vespre. Les portes de l’estadi s’obriran dues hores abans, a dos quarts de vuit.

Final perfecte de Guardiola

L’era de Josep Guardiola com a entrenador del Barça es va tancar ahir, amb un palmarès rècord, tal com havia començat: amb victòria clara en la final de Copa amb l’Athletic. En quatre anys, el Barça tan sols ha perdut un campionat de lliga, una Copa i dues Champions. Ha guanyat, doncs, tres campionats de lliga, tres Supercopes d’Espanya, dues Champions, dues Copes del Món de clubs, dues Supercopes d’Europa i dues Copes. En dos-cents partits, el Barça sempre ha tingut més possessió que no el rival, ha marcat una mitjana de 2,55 gols per partit i ha encaixat sols vint-i-una derrota.