El afeccionats del Barça i l’Athletic ja omplen Madrid

  • Els seguidors bilbaïns han denunciat estrictes controls de policia a l'altura de Segòvia i multes per exhibir bufandes des del cotxe · El ministre d'Interior espanyol, a petició del PNB, n'ha ordenat la retirada poc després

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.05.2012 - 13:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des del matí, riuades de seguidors del Barça i l’Athletic han començat a desplaçar-se amb autocar, avió, tren i vehicle privat cap a Madrid, on a les deu del vespre (TV3 i TVE) tots dos equips juguen la final de la Copa. A la capital espanyola s’esperen setze mil barcelonistes i cinquanta mil afeccionats bilbaïns, que han denunciat els estrictes controls de la Guardia Civil a l’altura de Boceguillas (Segòvia) i que havien generat grans retencions. També s’han denunciat multes a afeccionats per exhibir banderes de l’Athletic a les finestres dels cotxes.

El portaveu del PNB a la comissió d’interior al congrés, Aitor Esteban, s’ha queixat que eren ‘una autèntica provocació innecessària’. Per això ha contactat amb el ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, que ha ordenat poc després de retirar els controls.

A Madrid, les dues afeccions tenen sengles espais de concentració, tot i que hi ha seguidors per tot el centre de la ciutat. La ‘fan zone’ del Barça és situada al parc de l’Escorxador de Madrid, prop de l’estadi Calderón, i ja registra un gran ambient a migdia. A l’espai hi haurà actuacions musicals fins abans del partit.

La policia ha desplegat més de dos mil agents per garantir la seguretat, malgrat que la sintonia entre els seguidors barcelonistes i bilbaïns és total.Potser sí  que caldran, els agents, per evitar qualsevol incident de part dels militants d’ultradreta convocats a la manifestació d’uns quants grups en defensa de la unitat d’Espanya, a les sis de la tarda a la plaça Alonso Martínez, amb acabament a la plaça de Chamberí. La mateixa delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, ha reconegut avui que la manifestació feixista autoritzada complica la situació de seguretat.

Arribada del Barça

L’expedició del FC Barcelona també ha arribat a Madrid a migdia, amb una baixa d’última hora: la del brasiler Dani Alves, amb molèsties a la clavícula. L’equip es fixa la victòria en homenatge a Pep Guardiola, que tanca avui a Madrid la seva etapa d’entrenador amb un palmarès rècord. En quatre anys el Barça tan sols ha perdut un campionat de lliga, una Copa i dues Champions. Ha guanyat, doncs, tres campionats de lliga, tres Supercopes d’Espanya, dues Champions, dues Copes del Món de clubs, dues Supercopes d’Europa i una Copa, que avui potser seran dues. En dos-cents partits el Barça sempre ha tingut més possessió que no el rival, ha marcat una mitjana de 2,55 gols per partit i ha encaixat vint-i-una derrota.

Notícies relacionades: La final de Copa més calenta

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any