Jocs Populi: El Frutal

  • L'Oriol Comas ens presenta un joc per als més petits · També per als convençuts que fer les coses plegats rendeix més que no pas fer-les sols

VilaWeb
Redacció
25.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Illuminati’ és un joc pensat per als qui senten debilitat per a la sàtira corrosiva i les situacions de caos. Els Illuminati, o il·luminats de Baviera, era un grup de conspiradors del segle XVIII que volia conquerir el món. El joc n’agafa el nom i també l’objectiu: els jugadors, per mitjà de cartes que representen tot de grups de poder que hi ha al món (classificats al seu torn en progressistes, conservadors, governamentals, comunistes, convencionals, pacifistes, violents, criminals…) han de conspirar i acabar dominant el món.

El Frutal és un joc molt bonic. Hi ha quatre arbres (un cirerer, una pomera, una prunera i un perer) vigilats de prop per un corb. També hi ha peces de fruita per a cada arbre, cistells, un dau i unes targetes. El dau indica les peces de fruita que pot agafar cada jugador. Si el dau marca el corb, aquest s’ha de tapar amb unes fitxes que, al final del joc, l’ocultaran del tot. L’objectiu del joc és d’omplir els cistells abans d’haver cobert el corb completament, i la gràcia és que tots els participants juguin plegats contra l’ocell.

El frutal és un joc ideat per Anneliese Farkaschovski el 1986, i pensat per a un grup de dos jugadors a vuit, de més de tres anys. Cada partida dura un quartet. Editat per Haba, costa uns 40 euros.

És el nou capítol de Jocs Populi, presentat per l’Oriol Comas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any