El #novullpagar suma més milers d’insubmisos als peatges

  • La xifra reconeguda per les concessionàries de les autopistes s'acosta a 20.000

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir 3.087 conductors van negar-se a pagar en algun dels peatges de Catalunya entre les sis del matí i les vuit del vespre, segons Abertis; també va dir que, en la protesta d’insubmisos dels peatges de l’1 de maig proppassat, n’hi va haver 5.471 que no van pagar. Fins ara, en canvi, la concessionària sempre s’havia limitat a dir que fins a les dues del migdia del dia 1 de maig 2.500 conductors no havien pagat.

Ahir va saber-se que les concessionàries ja havien enviat reclamacions per setze mil vehicles que fins dijous s’havien negat a pagar. Entre aquests setze mil hi ha, doncs, els 5.471 de la jornada de l’1 de maig, però no pas els d’aquests últims tres dies, incloent-hi eis tres mil d’ahir. Això fa que la xifra de vehicles que no han pagat peatge des del començament de la campanya #novulpagar s’acosti als 20.000.

Enregistrar en vídeo els cobradors

Abertis no s’ha estat de dir que filmar els seus treballadors podia ser una infracció de la llei de protecció de dades de caràcter personal, i la difusió pública d’aquestes filmacions, una violació del dret de l’honor, la intimitat i la imatge pròpia. Per tant, donarà suport jurídic als seus treballadors que vulguin tramitar denúncies contra els conductors que hagin fet un ús indegut de les filmacions.

Quant a Trànsit ja ha incoat mil tres-cents expedients. Concretament, ha enviat una notificació demanant als propietaris dels vehicles que diguin si n’eren els conductors en el moment de passar per la barrera. Els propietaris tenen ara vint dies per a respondre-hi, i després Trànsit tramitarà la denúncia corresponent, que pot ser, a tot estirar, de cent euros.

Peatges col·lapsats

Milers de conductors es van aplegar a la sortida de pobles i ciutats ahir al matí i al vespre per participar en el segon #novullpagar col·lectiu. Els peatges es van començar a col·lapsar a migdia, amb l’arribada de les caravanes d’insubmisos, que en alguns casos van superar els cent vehicles. A Sóller (Mallorca) la guàrdia civil va tancar el túnel pel gran col·lapse del peatge.

ERC, SI , Reagrupament i la CUP, al costat de les plataformes contràries al pagament dels peatges d’autopista, havien fet una crida a participar multitudinàriament en la protesta d’ahir. I el diputat de SI Uriel Bertran va recordar que les autopistes han estat amortitzades ‘desenes de vegades’. A més, els partits independentistes van anunciar que prestarien cobertura legal a quisvulla que rebés multes per no haver pagat el peatge.

L’acció col·lectiva d’ahir es va fer en una quinzena de peatges: Vilassar (C-32), Martorell (AP-7), Mollet (C-33), Manresa (C-16), Girona Sud, Figueres Sud, Túnels del Garraf, Amposta-Deltebre, Ulldecona-Vinaròs, Terrassa-LesFonts, Reus, Túnels de Vallvidrera, Algemesí, Sagunt-València, Castelló i Sóller.

Més informació:

Tots els vídeos del segon #novullpagar multitudinari

Els conductors del #novullpagar ja reben les notificacions de denúncia

Com recórrer contra les multes del #novullpagar?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any