‘Pelliseta’, la Lliga, CxI i més sobre el CNI

  • Com reconeixia el líder de CxI, Josep Melià, a l’entrevista que li va fer La veu fa uns dies, a les darreres setmanes s’han produït contactes entre la seva formació i la Lliga Regionalista de Jaume Font. L’objectiu seria establir un calendari que finalitzàs amb la fusió d’ambdues forces.

VilaWeb
Redacció
07.05.2012 - 18:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tant Melià com Font saben que per separat no tendran capacitat per aprofitar l’espai que deixa el PP en el centre amb les seves propostes lingüístiques i la seva política de retallades

Ambdós s’entenen, més o manco parlen el mateix idioma, coincideixen amb el diagnòstic i confien en què la immensa majoria dels seus militants aprovin la integració dels partits; però hi ha un entrebanc que, ara per ara, sembla insalvable: el campaner Guillem Ginard (+Acció). Pelliseta no vol saber res de CxI perquè els continua considerant hereus de l’extinta UM (de la qual ell hi va formar part) i per la seva animadversió a algun dels seus dirigents. 

Només Font pot fer-li ‘entrar en raó’, però no sabem la quantitat de temps i energia que està disposat a emprar.

 ………………….

 

El CNI no només vigila l’activitat dels musulmans a Palma i nord de Mallorca. A Vilafranca, per exemple, les visites dels agents secrets també han estat habituals per mirar de controlar aquest sector de la població. Personal de l’Ajuntament va haver de facilitar les dades del cadastre dels residents que professen la religió de Mahoma, especialment dels líder de la comunitat. El CNI, com sembla lògic, treballa amb col·laboració amb la Guàrdia Civil, i ambdós cossos cerquen el paper d’intermediaris de les administracions locals.       

A banda del Consistori de Vilafranca, es posà en contacte amb ‘La veu’ un exbatle que s’estima més romandre a l’anonimat. L’antic edil, confirma el ‘modus operandi’ del CNI. ‘Venen un primer pic, es presenten. Tornen, demanen informació aparentment superficial. A partir d’aquí, en la tercera o quarta visita et conviden a què et duguis bé amb la comunitat musulmana i que els passis la informació que trobis rellevant… així ha estat des del 2004. Darrerarament crec que venen poc…’ ens comenta.           

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any