Els estudiants encapçalen la manifestació del Vint-i-cinc d’Abril a València

  • A les sis de la vesprada, sota el lema 'O ens recobrem en la nostra unitat o serem destruïts com a poble. Sí a la nostra llengua'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.04.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La manifestació commemorativa del Vint-i-cinc d’Abril de reivindicació dels drets nacionals dels valencians, estarà encapçalada enguany per representants de les organitzacions d’estudiants en reconeixement a les recents mobilitzacions de l’anomenada ‘primavera valenciana’. Sota el lema ‘O ens recobrem en la nostra unitat o serem destruïts com a poble. Sí a la nostra llengua’, sortirà de la plaça de Sant Agustí a les sis de la vesprada, i al final, a les nou del vespre, començarà el concert a l’Auditori Municipal de Burjassot, amb la Gossa Sorda de cap de cartell.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha volgut d’aquesta manera reconèixer el protagonisme del jovent dels instituts i les universitats en les mobilitzacions d’aquests últims mesos i també en un ‘gest d’aposta pel futur’.

La diada arriba enguany marcada per la commemoració de l’Any Fuster, una afirmació de la identitat i la llengua que serà present en la manifestació, on també hi haurà una representació de les Illes, ‘en solidaritat amb la seua lluita en defensa de la llengua i la identitat’.

El coordinador d’ACPV, Toni Gisbert, ha volgut destacar la decisió de l’entitat de treballar en xarxa amb altres organitzacions i ha instat el govern valencià a passar als fets, pel que fa sobretot a llengua i cultura, ‘davant l’evidència de la continuïtat que es manté en aquelles polítiques més regressives’. Ha posat com a exemple la censura de TV3, el projecte de decret de plurilingüisme o el desmantellament dels serveis municipals de normalització lingüística.

Per la seva banda, els representants dels estudiants (de les organitzacions A contracorrent, BEA, SEPC i AES) han denunciat la repressió contra ‘les mobilitzacions d’estudiants, la mercantilització de l’educació pública i les nefastes conseqüències de les retallades en la qualitat de l’ensenyament’.

La manifestació també té el suport de CCOO, UGT, la Intersindical Valenciana, la FAPA, Escola Valenciana, ca Revolta i el Micalet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any