El govern espanyol sobrecarrega les aules i les hores de classe dels professors

  • El ministre d'Educació detalla les mesures de la retallada anunciada · Rigau rebutja les retallades de Wert · Bosch diu que les mesures no afectaran les Illes

VilaWeb
Redacció
16.04.2012 - 14:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol carregarà encara més les aules i ampliarà les hores lectives del professorat per estalviar despesa en educació. El ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, ha anunciat les mesures que haurien de permetre retallar tres mil milions d’euros. S’ampliarà la ràtio d’alumnes per aula en un 20% a primària i secundària; no substituirà les baixes del professorat inferiors a deu dies; suspendrà l’obligatorietat d’ofertar com a mínim dos batxillerats diferents als instituts; i ampliarà les hores lectives del professorat: 25 hores a infantil i primària i 20 hores a la resta.

Wert ha afirmat: ‘Estem demanant un sacrifici important als docents. Estem en disposició de parlar amb ells. Són mesures realistes, que no comporten un perjudici substancial o directe a la qualitat de l’ensenyament.’

Rigau rebutja les retallades de Wert

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha rebutjat les mesures del ministre d’Educació. Segons la consellera, és un paquet d’iniciatives que en tres casos poden afectar les competències de la Generalitat i que comporten ‘passar del cafè per a tothom al cafè descafeïnat per a tothom’. Rigau ha lamentat que l’executiu espanyol ‘culpabilitzi’ les comunitats autònomes del dèficit però no s’apliqui les seves pròpies receptes, i ha apuntat que si finalment el text que aprova divendres el consell de ministres vulnera competències la Generalitat podria acudir als tribunals.

Bosch diu que les mesures no afectaran les Illes

Per la seva banda, el conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, ha dit que les mesures anunciades per Wert no afectaran les Illes, perquè ja estaven previstes en el pressupost del govern del 2012 i que comporten una retallada de 30 milions d’euros en matèria educativa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any