El bou d’Osborne de Mallorca apareix ‘enllaçat pel català’

  • Cada cop són més els qui se sumen a la campanya en defensa de la llengua a les Illes

VilaWeb
Redacció
07.04.2012 - 08:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La campanya ‘Enllaçats pel català‘ es va estenent més enllà de les escoles i instituts, on va començar per reivindicar la llengua i oposar-se a la política lingüística del govern balear de Bauzá. Ja s’han vist alguns balcons particulars d’on també hi penja el llaç pel català i ahir el bou d’Osborne, situat a l’entrada del poble de Montuiri (Mallorca), va aparèixer amb un llaç amb la senyera al voltant del coll. A més, hi han escrit ‘A Mallorca en català’ sota la pintada ‘Madrid ens roba’, que va aparèixer durant les passades eleccions espanyoles.

El govern va ordenar fa uns dies la retirada dels llaços pel català de les escoles, però l’ordre ha tingut un efecte contrari, i encara són més els centres i particulars que s’han afegit a la campanya. A més dels llaços, alguns alumnes s’han animat a fer una cançó en favor del català. Primer va ser l’IES Marratxí, que han penjat una versió definitiva de ‘Illes dins un riu’ tot i l’amenaça de la conselleria d’obrir-los un expedient; i ara fa pocs dies s’hi van afegir els alumnes de l’IES Felanitx, convertint la ‘Jenifer’ en ‘José Ramón’.

També en defensa del català hi ha en marxa la vaga de fam de Jubilats per Mallorca. Tomeu Amengual va començar-la el passat 25 de març, prenent el relleu a Jaume Bonet, que l’abandonà després de vint-i-sis dies bevent aigua i prou.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any