Crítiques dels partits a la voluntat de Querol d’espanyolitzar el mapa del temps

  • ERC i SI demanen a CiU que no el nomeni vice-president de la CCMA, tal com va pactar amb el PP

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.04.2012 - 18:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les declaracions del vice-president del consell de govern de la CCMA, Armand Querol, proposat pel PP, sobre la voluntat d’espanyolitzar el mapa del temps de TV3 ha aixecat força polseguera, i CiU, ERC i Solidaritat han sortit al pas de les seves paraules. El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha defensat l’actual model; i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i el de Solidaritat, Uriel Bertran, han demanat a CiU que li pari els peus.

Oriol Pujol ha defensat l’actual mapa del temps de Televisió de Catalunya com ‘un opció del tot correcta’.

Per Marta Rovira, ‘és evident que els qui esquarteren el país sense adonar-se’n és la quinta columna de qui ho fan a tota consciència’. Per això ha demanat que no es s’impulsi una guerra de símbols com la que es va viure també pel mapa del temps al País Basc després del pacte de govern entre PP i PSE. ‘Demanem a CiU que aturi aquest joc i preservi els símbols que han fet que la CCMA sigui absolutament adequada a la realitat del nostre país, socialment i políticament’.

Uriel Bertran ha recordat que Querol es declara aznarista i vidalquadrista i que no amaga les seves intencions: ‘L’espanyolització i la censura de TV3 i Catalunya Ràdio’. I afegeix: ‘Encara som a temps d’evitar el seu nomenament previst per demà, des de la legitimació que ens dóna a Solidaritat el vot favorable a Brauli Duart per presidir la CCMA i demanem a CiU que no voti a favor del candidat del PP i que proposin un altre candidat’.

Les polèmiques declaracions de Querol

Querol vol que el mapa del temps de TV3 dibuixi ‘de nord a sud, i d’est a oest, la totalitat d’Espanya.’, tal com va explicar en una entrevista al diari La Razón. Querol defensa que es modifiqui el llibre d’estil de TV3 per canviar la terminologia d’estat espanyol per Espanya i, tot i reconèixer que el CAC considera TVC com la televisió més plural, posa en dubte la idoneïtat d’encarregar i d’emetre documentals com ‘Monarquia o República’ i ‘Adéu, Espanya?’

‘Hauríem de mirar-ho molt perquè hi ha moments que val més la pena arxivar aquests documentals. Crec que de vegades és millor no encarregar-los, i si s’han encarregat, analitzar-los i veure si és millor  desar-los al calaix’, diu Querol.

I sobre el mapa que es mostra a l’informació de l’oratge, ha afegit: ‘Crec que cal posar sobre la taula aquest tema i no crec que hi hagi massa problemes.  Que hi hagi una dedicació  més especial al que és  Catalunya, d’acord,  però sense oblidar la resta d’Espanya.  Jo el defensaré perquè no hi ha un lloc on digui el contrari. No hi ha un llibre d’estil que digui que cal parlar dels Països Catalans i crec que cal donar una informació més àmplia perquè si agafo el cotxe i vaig a Toledo voldria  que el senyor Tomàs Molina em digués que a Toledo plourà’.

La designació d’Armand Querol com a vice-president del consell de govern de la CCMA és fruit de l’acord entre CiU i el PP a l’ens, en què la federació compta amb tres membres, el PSC amb dos i el PP amb un.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any