CiU, PSC i PP confirmen al parlament l’acord sobre la Corporació

  • Brauli Duart és nomenat president i Armand Querol (PP), vice-president

VilaWeb
Redacció
28.03.2012 - 15:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El parlament ha designat avui els nous membres del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Les discrepàncies d’ERC i d’ICV, que no hi tindran representació, s’han mantingut i el nou consell ha tingut el suport de CiU, PSC i PP. Brauli Duart, proposat per la federació, ha estat nomenat president, mentre que s’ha confirmat la vice-presidència del popular Armand Querol. La resta de membres són Núria Llorach i Antoni Pemán, també designats per CiU i Xavier Guitart i Josep Vilar Grèvol, proposats pel PSC.

La retirada per part de CiU de la candidatura del periodista Josep Puigbó va facilitar l’acord amb els socialistes, que criticaven la possibilitat de quedar-se amb només un representant al consell de govern.

El nou consell de govern dirigirà aquests sis anys vinents la televisió i la ràdio públiques de la Generalitat. La nova direcció té pendent la redacció del nou contracte programa, la retallada del pressupost i la progressiva desaparició de la publicitat a la ràdio, com van pactar CiU i PP a la llei òmnibus.

El ple del parlament té vint-i-un punt. Si s’aborden tots, i es respecten els temps habituals, durarà unes tretze hores. Ara, si els grups retiren alguns punts, o els ajornen, i els oradors escurcen les intervencions, la sessió es podria fer en una jornada i no s’allargaria fins dijous, dia de vaga general. De fet, el PSC ja va dir ahir que retiraria les seves dues interpel·lacions.

El ple començarà a les deu amb la designació de Josep Maldonado com a senador, a proposta de CiU, en lloc de Joan Maria Roig, que ha renunciat el càrrec. També discutirà una proposició de llei del PP, de mesures de protecció a les famílies nombroses, però sobre la qual hi ha una esmena a la totalitat de CiU. També s’han de tocar sis mocions d’ICV-EUiA, CiU, PP, Laporta i ERC.

Més informació: Els treballadors de la CCMA denuncien manca de pluralisme i d’independència

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any