Amnistia fiscal per a les rendes no declarades

  • Fa dos anys Rajoy s'havia declarat obertament contrari a aquesta mesura, aprovada ara pel seu govern

VilaWeb
Redacció
30.03.2012 - 17:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol ha aprovat una ‘amnistia fiscal‘ per a regularitzar les rendes no declarades, tant de fora de l’estat com de dins. És la mesura que recomana l’OCDE en cas d’emergència, amb el pretensió de fer sortir a la superfície el capital desviat a paradisos fiscals i el diner negre de l’economia submergida.

Les rendes que s’hi avinguin pagaran un gravamen especial del 10% en canvi de no haver de pagar ni sancions ni interessos.

Montoro ha recomanat als qui es trobin en situació de frau d’aprofitar la situació ‘com més aviat millor, perquè la finestra no es tornarà a obrir’. Cal dir que no s’hi poden acollir els contribuents a qui ja s’hagi obert una investigació.

Rajoy s’oposava a l’amnistia fiscal

Els anys 1984 i 1991 els governs del PSOE de torn ja van aprovar sengles amnisties fiscals. A més, l’any 2010 Rodríguez Zapatero en va proposar una altra que fou rebutjada de ple per l’actual president espanyol Mariano Rajoy (vídeo). També va blasmar-la la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, per ‘impresentable, injusta i antisocial’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any