Puig atribueix els aldarulls a ‘grups de violència urbana organitzada’

  • Segons que diu, provenen de 'moviments neoanarquistes, antisistema, antimundialització', estudiants i sindicats minoritaris

VilaWeb
Redacció
30.03.2012 - 11:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha comparegut (vídeo) per parlar dels aldarulls d’ahir, dia de la vaga general, a Barcelona. Segons ell, ahir va haver-hi durant tot el dia ‘una vaga salvatge’ i ‘l’expressió de la més violenta violència urbana del nostre país d’aquests darrers anys’. I en foren els responsables, gent pertanyent a ‘moviments neoanarquistes, antisistema, antimundialització, que vol subvertir i canviar el sistema a través de la violència i del crim amb la complicitat d’alguns sindicats minoritaris i de grups d’estudiants’.

Puig ha informat de la detenció de setanta individus i un menor i de quaranta-cinc agents contusos. Pel conseller, la ‘situació a què s’ha arribat no tan sols requerirà una resposta policíaca i jurídica, sinó també una resposta social molt contundent… Parlem de criminals, de delinqüents organitzats de la violència urbana –ha insistit– i això demana una sèrie d’iniciatives.’

Per tant, es constituirà un grup de treball amb vista a canviar la legislació vigent i a dotar la policia de més recursos i estratègies. De fet, ahir, ja n’hi va haver, car la policia féu servir per primera volta gasos lacrimògens a la plaça de Catalunya. No hi haurà ‘cap consideració amb els criminals que aprofiten situacions per situar-se al marge de la llei, delinquir i trencar estructures de la nostra societat’, i ‘la violència urbana’ serà ‘una de les prioritats de la seguretat del país’.

Sobre els manifestants ferits (n’hi ha dos amb la melsa malmesa i un amb una lesió ocular greu per l’impacte d’una bala de goma), Puig ha dit que s’interessaria per tots els ferits, però que no s’hi valia dir ‘jo passava per aquí’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any