El 71% de delegats del congrés de CDC vol la independència

  • Una gran majoria veuen impossible un pacte fiscal · Pujol diu que la transició nacional és 'irreversible'

VilaWeb
Redacció
23.03.2012 - 13:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 71% dels delegats del congrés de CDC aposta per un estat propi o per la independència, segons una enquesta interna, que també revela que el 91% dels 2.000 delegats votaria que sí en un referèndum sobre la independència. El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha avançat les dades de l’enquesta, que també apunten que el 65% dels delegats del congrés creu que no s’aconseguirà el pacte fiscal.

Oriol Pujol ho ha explicat en una compareixença prèvia amb començament del 16è congrés de Convergència Democràtica de Catalunya, en què ha dit que la transició nacional per la qual apostava el partit era una procés ‘irreversible’: ‘No és un posicionament tàctic sinó un compromís que la gent de CDC venim encarant i continuarem encarant amb determinació’.

En el congrés que comença avui a Reus, Oriol Pujol agafarà el relleu de la secretaria general a Artur Mas i els dos mil delegats que hi prenen part votaran una estratègia política que cerca la plena sobirania de Catalunya. Els ideòlegs del partit, amb Francesc Homs al davant, proposen un full de ruta en què la primera estació és la proposta d’un pacte fiscal. Ara, si fracassa, no hi ha de moment res definit. En parlem en aquest article amb persones rellevants de CDC i del seu entorn: Josep Rull, futur secretari d’organització; l’eurodiputat Ramon Tremosa; el president de la JNC, Gerard Figueras, i el director de la Fundació Catdem, Agustí Colomines. Tots quatre coincideixen a situar a l’horitzó l’estat propi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any