Escuts humans contra les retallades

  • Més de vint-i-cinc centres educatius d'Alacant han format cadenes humanes per a protestar contra les retallades en educació

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.03.2012 - 19:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La protesta, convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic s’ha fet al migdia als instituts i de vesprada als col·legis. Als centres s’han penjat llacets de color taronja amb diferents missatges en defensa de l’escola pública.

La pressió de la comunitat educativa contra les retallades del Consell continua uns setmana més, aquesta vegada amb una mobilització en la que han participat més de vint-i-cinc centres educatius d’Alacant. Alumnes, pares, mares i mestres han format cadenes humanes al voltant dels col·legis i instituts, una manera simbòlica de protegir físicament els centres de ‘les agressions’ de la Conselleria d’Educació.

La Plataforma ha valorat com un ‘èxit’ la participació en aquesta nova acció de protesta que tindrà continuïtat la propera setmana en almenys dos instituts més d’Alacant, a l’acció d’avui han participat els col·legis El Palmeral, Sant Gabriel, Mora Puchol, La Florida, Azorín, Pedro Duque, San Fernando, Practicas La Aneja, Joaquin Sorolla, El Tossal, San Blas, Santo Domingo, Ramon Llull, Emili Varela, nº 54 entre d’altres, així com els instituts de secundària Jorge Juan, Badia de Baver, Jaume II, Miguel Hernández, 8 de març, Mare Nostrum, Verge del Remei, El Plà d’Alacant a més de l’IES l’Allusser de Mutxamel. L’IES Enric Valor del Campello i l’IES Luis García Berlanaga de sant Joan d’Alacant.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament denuncia que malgrat les mobilitzacions continuen empitjorant les qüestions objecte de denuncia per la seua part, com la ‘desaparició del caràcter universal de la gratuïtat dels llibres de text’, ‘la disminució de les beques de menjador’, ‘desaparició de programes de recolzament i compensatòria’, ‘desaparició dels desdoblaments’, ‘augment del número d’alumnes per aula’,’enquistament dels barracots i paralització d’obres de millora i ampliació de centres’,’afebliment de la xarxa pública d’educació infantil’, ‘bloqueig i qüestionament del model bilingüe valencià’, ‘pagament puntual de les despeses dels entres’,’endarreriment o impediment de la incorporació de professors substituts’,’pèrdua generalitzada de professorats als centres’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any