La unitat anticapitalista empeny per un 29M exitós

  • La xarxa Sabadell Lluitant, que aplega a 17 organitzacions anticapitalistes de la ciutat, fa seva la convocatòria de Vaga General 'malgrat' les grans centrals sindicals.

VilaWeb
VilaWeb
Pau Llonch
21.03.2012 - 13:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sindicats alternatius, l’Esquerra Independentista, organitzacions populars, PAH’s, espais nascuts el 15M… El què alguns han anomenat la vaga del 99% va prenent força arreu del país a mesura que tots aquests sectors la fan seva. Sabadell no és una excepció. Sense amagar la seva disconformitat amb els sindicats convocants, CCOO i UGT, a qui acusen de fer sindicalisme ‘de saló, pactista i buròcrata’, Sabadell Lluitant assumeix la data no solament per oposar-se a una Reforma Laboral que considera és ‘una agressió brutal als drets històrics dels i les treballadores’. També per mostrar visualitzar ‘la ira i la impotència d’aquells que no tenen ni dret a fer vaga’, en alusió als aturats, desnonats, víctimes de les retallades en sanitat i educació i ‘treballadors precaris amb sous de misèria i nul·la estabilitat laboral’.

Una nova xarxa en creixement

La llista d’entitats que engreixa aquest nou espai de coordinació és llarga i no para de créixer. Sindicats alternatius com la COS, la CGT, la CNT i l’USTEC-STEs, col·lectius juvenils com l’Assemblea de Joves de Sabadell, Algo Diferentes i algunes assemblees d’estudiants d’instituts de recent creació, plataformes ciutadanes com la PAHC, espais i organitzacions de l’Esquerra Independentista com Endavant i el Casal Can Capablanca, el moviment 15M de Sabadell i l’espai okupat nascut després de la seva eclosió -el CSA la Mekànica-, l’Ateneu Llibertari,  l’emissora comunitària Ràdio Trama o Justa Revolta són alguns dels col·lectius que en formen part. A la seva web, que han concebut ‘com un espai inicial de coordinació d’activitats’ a través d’una agenda, han fet públic el comunicat en el qual reclament ‘una sortida social de la crisi’. ‘Sabem quina és la proposta dels polítics i els grans empresaris per sortir de la crisi: més retallades, menys drets laborals, menys serveis públics, més desnonaments, més atur i enviar-nos a Lapònia’, afirmen, ‘I per a ells -com sempre- beneficis.’ Reclamen una sortida social basada en la convicció que ‘el conjunt de la riquesa de la societat pot repartir-se de forma més justa i el treball, que és necessari per produir-la, també.’ Finalment, convoquen a un piquet unitari a les 7 del matí a la plaça del Treball i a una posterior manifestació a l’Eix Macià a les 11:30h.

Cobertura informativa independent

Com ha succeït ja en les darreres mobilitzacions globals, i especialment en la passada vaga del 29 de Setembre, molts mitjans comunitaris, alternatius i independents s’han unit per conformar una agència alternativa de notícies que -via internet, televisió i ràdio- farà un cobertura integral de la jornada. I els Serveis Informatius Populars de Sabadell hi serem. Mitjans com la Directa i l’Accent, webs d’informació com Kaosenlared, Lahaine i Indymedia, les ràdios lliures -Bronka, Contrabanda i Pika- Okupem les Ones i l’espai audiovisual del 15M treballaran plegats i centralitzaran la informació a www.agencia29.info, al 37 del TDT, al 91.4 del FM i via streaming pel què fa a les ràdios i a través d’@agència_29 a twitter.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any