Jordi Pujol: ‘Només ens podrà salvar el pensament i l’actitud independentistes’

  • L'ex-president ha denunciat que 'l'objectiu d'Espanya és conduir-nos a la residualització com a país, que ja va ser el propòsit del Decret de Nova Planta'

VilaWeb
Redacció
08.03.2012 - 21:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, ha alertat que l’únic que pot salvar Catalunya de la desaparició és el pensament independentista, perquè això faria possible ‘una actitud de resistència forta’ davant de l’intent d’Espanya de residualitzar els catalans, intent que ha comparat amb el Decret de Nova Planta. ‘Amb les condicions que Espanya ens imposa, Catalunya no és viable’, ha sostingut Pujol en una conferència que ha pronunciat a Esade sota el títol ‘En el tombant del camí. 1714-2014’.

Segons l’ex-president, l’Espanya actual ‘ofegaria’ Catalunya i davant d’això no hi ha alternativa: ‘Entre la residualització i la independència hauríem d’optar per la independència’. Per Pujol, aquest és l’únic camí possible si no se’ns ofereix cap altra sortida que garantís un autogovern ampli, un finançament just i el manteniment de tots els nostres elements d’identitat.

‘L’objectiu d’Espanya és conduir-nos a la residualització com a país, que ja va ser el propòsit del Decret de Nova Planta’, ha afirmat Pujol, que ha demanat que el 2014 no sigui una commemoració més.

Pujol també ha recordat que ‘per nosaltres, no hi ha constitució. Hi ha un abans i un després de la sentència del TC.’ I ha afirmat amb seguretat que ‘una Catalunya independent és perfectament viable’ i que ‘la majoria social es pot aconseguir’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any