La primavera valenciana, explicada per la BBC

  • La cadena britànica publica un reportatge i entra dins del col·legi Cervantes de la ciutat de València

VilaWeb
Redacció
03.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La primavera valenciana va fer la volta al món per la violència amb què va actuar la policia contra les estudiants que es manifestaven contra les retallades. Les fotografies de les agressions es van reproduir en mitjans de molts països. Aquesta setmana la cadena BBC ha publicat un reportatge (vídeo) en què explica els problemes que tenen els centres públics valencians, i ho il·lustra amb l’exemple del Col·legi Públic Cervantes de València.

Explica com els pares i mares d’aquest centre van haver de deixar a l’escola nou mil euros per a poder afrontar les despeses perquè no cobraven els diners que li devia el Consell. I completa el reportatge amb declaracions de responsables del govern valencià i amb l’opinió del doctor Vicent Pallardo, de la Universitat de València.

Videoclip de #primaveravalenciana

Paral·lelament, l’usuari Donant canya va penjar ahir a YouTube un videoclip de la #PrimaveraValenciana, un recull d’imatges impactants de les protestes d’estudiants i de la repressió de la policia, amb la cançó ‘Utòpics, idealistes, ingenus’, de Pau Alabajos, de fons.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any