Mascarell parla d’inici d’obres del Museu Casteller per a l’any vinent

  • El conseller de Cultura assegura que el projecte es manté viu en el marc d'una trobada amb la Coordinadora de Colles Castelleres

VilaWeb
Redacció
02.03.2012 - 17:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mascarell s’atreveix amb una previsió per al museu malgrat la incògnita de la propietat dels terrenys i sense aclarir-ne el finançament · El Conseller garanteix que les obres s’iniciaran el 2013, segons l’Agència Catalana de Notícies

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat aquest divendres que les obres del futur Museu Casteller a Valls s’iniciaran l’any que ve. Segons Mascarell, enguany quedaran definits els aspectes urbanístics i conceptuals del projecte a fi de poder començar l’obra el 2013. El conseller ha explicat que en la darrera reunió del consorci del museu ja es va plantejar el calendari d’aquest esperat museu sobre el fet casteller, que arrossega anys de retard. ‘És un projecte viu’, ha declarat Mascarell. El conseller ha fet aquestes declaracions en el marc de la trobada anual que es convoca amb la Coordinadora de Colles Castelleres, i que ha tingut lloc en un restaurant de Masmolets, pedania de Valls.

 

Molts dubtes i anuncis incomplerts


Dolors Batalla i Joan Manuel Tresserras van anunciar el febrer del 2008 l’aprovació del canvi d’ubicació del Museu Casteller al Rec de la Caballeria i es fixava l’inici d’obres per a finals del 2009. L’agost del 2010 l’ex-delegat del govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, anunciava en una entrevista a VilaWeb Valls que les obres del Museu Casteller podrien començar el 2011, ‘ja que s’està tancant la fase de tramitació urbanística’. Aquesta data també es va anunciar en la roda de premsa del novembre del 2010 feta als terrenys on ha d’anar el museu, protagonitzada per albert Batet, Josep Sabaté i Joan Manuel Tresserras. Aquests són alguns dels anuncis a premsa que els diferents responsables institucionals han fet sobre el Museu Casteller des de l’acord de constitució del Consorci, que fixava l’inici d’obres per al ‘darrer trimestre del 2004, amb l’objectiu que el nou equipament pugui obrir portes a finals del 2006 o a principis del 2007’.

Pel que fa al finançament del Museu Casteller, Batet va admetre durant la campanya electoral municipal del 2011 que la part de finançament que havia d’aportar l’aprofitament de la construcció de l’ARE de Ruanes s’hauria de buscar en altres llocs i fins i tot l’Ajuntament n’hi hauria d’aportar del propi pressupost. A dia d’avui, però, ni l’Ajuntament de Valls ni el conseller de Cultura no ha aclarit quines possibles alternatives existeixen per al finançament del museu.

Aquesta preocupació pel finançament vinculat a l’INCASOL i a l’ARE de Ruanes ha estat repetidament manifestada pels grups municipals de la CUP i ERC, però Batet sempre ha arguït el seu convenciment que el conveni amb INCASOL és la garantia per al finançament del museu i el setembre del 2010 argumentava que ‘en el cas que l’Incasòl no col·laborés, l’Ajuntament ja trobarà els mecanismes per fer complir el conveni’. En les mateixes declaracions al Diari de Tarragona, Batet va anunciar que ‘l’equipament cultural esdevindrà una realitat durant la propera legislatura’, és a dir l’actual.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any