La tertúlia proscrita

El diari Público tanca la seva edició impresa

  • Els treballadors han decidit que el de demà sigui l'últim que surti al carrer · La decisió no afecta la versió digital

VilaWeb
Redacció
24.02.2012 - 19:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari Público confirma que tanca definitivament l’edició impresa, després de no aconseguir els diners que necessitava per continuar endavant amb el projecte. L’empresa havia anunciat que diumenge seria als quioscos per última vegada. Però els treballadors han decidit que l’últim exemplar serà el de demà com un ‘gest de dignitat professional’.

La decisió no afecta la versió digital, la quarta web d’informació general més llegida a l’estat espanyol,  ni tampoc l’empresa editora de ‘La Voz de Asturias’

Mediapubli, empresa editora del diari en paper i de la versió digital, va presentar la sol·licitud de declaració d’un concurs voluntari de creditors el passat mes de gener. En aquell moment, l’empresa va justificar la necessitat de la mesura per la ‘intensificació de la crisi publicitària, la profunda transformació del sector de la premsa escrita i les dificultats per accedir a un nou finançament per salvaguardar de la millor manera possible els interessos de les parts afectades’.

La sol·licitud fou acceptada l’11 de gener passat, i es va acordar un termini perquè Mediapubli trobés inversors que aportessin els diners que calien per garantir la viabilitat del projecte. Però passat el termini, no ha estat possible trobar prou inversors.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any