Denuncien una agressió d’un grup de policies contra tres joves manifestants

  • Un membre de Compromís per València relata els fets, ocorreguts quan ja havia acabat la manifestació

VilaWeb
Redacció
23.02.2012 - 00:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Giuseppe Grezzi, membre dels Verds i de Compromís i assessor del grup municipal de Compromís per València, ha denunciat per Twitter l’agressió gratuïta d’un grup de policies contra tres joves que tornaven de la manifestació. Aquest és el seu relat: ‘Tres joves tornaven de la concentració de protesta davant de la seu del PP. Anaven caminant per una vorera de l’avinguda de Ferran el Catòlic, quan han arribat tres furgons de la policia, n’ha baixat una dotzena de policies i els han començat a pegar. Blocaven banda i banda de la vorera perquè no els pogueren ajudar. Els pegaven i els ofegaven i se’n reien. I a un d’ells li han robat el mòbil i una sabata! Ha estat una agressió gratuïta’.

Un altre testimoni ha explicat a VilaWeb exactament el mateix relat, i ha afegit que els policies, després de robar la sabata a un dels agredits, li ha dit en espanyol: ‘Ara ja no corres, eh?’.

Grezzi explica que una noia que anava amb ells ha patit una crisi d’ansietat, que després de l’agressió han anat a l’hospital per a un reconeixement mèdic i que després anirien al jutjat de guàrdia per a presentar una denúncia. Assegura que hi ha més testimonis de l’agressió i que han pogut identificar una de les unitats mòbils de la policia.

‘Eren sis o set i em pegaven als testicles i a la boca’

VilaWeb ha actualitzat aquesta informació amb el testimoni d’un dels agredits, que ha explicat què li van fer els agents i com es va sentir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any