Ballester torna a acusar Urdangarín d’apropiar-se de diner públic

  • L'ex-director general d'Esports balear també implica Matas i explica com van arreglar convenis en favor de l'Institut Noós

VilaWeb
Redacció
18.02.2012 - 16:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-director general d’Esport del govern balear, José Luís ‘Pepote’ Ballester ha ratificat avui davant del jutge que investiga el cas Palma Arena que el govern balear va signar contractes irregulars amb l’Instutut Noós, presidit per Iñaki Urdangarín, per valor de 2.3 milions d’euros. Ballester, que havia estat amic d’Urdangarin i que havia fet de pont enre Matas i la família reial espanyola, ha confirmat la implicació de l’ex-president balear i la del Duc de Palma.

Ballester ha fet la declaració d’acord amb el pacte amb la fiscalia segons el qual aconseguiria una rebaixa de la petició de pena a canvi de confessar els fets.

A la tarda declararan al jutjat de la Via Alemanya de Palma uns altres ex-alts càrrecs del govern de Jaume Matas. Són l’ex-gerent de la Fundació Illaesport, Gonzalo Bernal; l’ex-gerent de l’Institut Balear de Turisme, Juan Carlos Alía, i l’ex-secretari, Miquel Àngel Bonet, tots relacionats amb l’Institut Nóos,

La fiscalia i el jutge Castro sospiten que Urdangarin i el seu soci a l’Institut Nóos, Diego Torres, van obtenir de forma irregular entre 2004 i 2007 fons públics del govern balear i la Generalitat Valenciana per valor de 5,8 milions d’euros.

Dissabte que ve declararà al jutge el duc de Palma, Iñaki Urdangarín.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any