Llibertat amb càrrecs pels vuit estudiants detinguts a València

  • Diversos joves van haver de ser atesos pels cops de la càrrega policíaca

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La tensió va continuar als carrers del centre de València ahir a la tarda en les protestes dels estudiants contra la violència policíaca. Estudiants de diversos instituts es van manifestar novament contra la violència policíaca en les protestes dels últims dies del IES Lluís Vives, van tallar alguns carrers i es van concentrar davant de la comissaria de Sapadors. Els antiavalots van encerclar un grup de manifestants, hi va haver una nova càrrega i més detinguts. Després de prestar declaració al jutjat, els vuit estudiants detinguts durant les protestes van sortir el vespre en llibertat amb càrrecs de desordre públic, lesions i resistència.

En la seva actuació contra els estudiants, la policia espanyola va fer un cordó que impedia que ningú pogués entrar: ni altres manifestants, ni càmeres de televisió, ni advocats que s’han presentat allà, ni els diputats que han anat a donar suport als manifestants, entre els quals Mònica Oltra, Enric Morera, Javier Macho (PSPV), Marga Sanz, entre més.

El Consell no qüestiona Sánchez de León

‘Estic convençut que la delegada del govern [espanyol, Paula Sánchez de León], haurà fet tot el que pensava que havia de fer, amb el corresponent assessorament’, va dir ahir el vice-president de la Generalitat, José Císcar, quan li van demanar per la violència de la policia espanyola contra les protestes d’estudiants dels últims dies. Císcar va declarar que no veia cap irregularitat en l’actuació de la policia.

La protesta de dijous

Dijous fou una vesprada de molta tensió al centre de València, amb una multitudinària manifestació d’estudiants de secundària i de batxillerat i de molts ciutadans contra la violència de la policia en les protestes del IES Lluís Vives. Hi va haver topades amb la policia, que va fer onze detencions. I en una escomesa davant la comissaria central, on hi havia una concentració, va haver-hi una desena de ferits, entre els quals la diputada Mònica Oltra, que explica l’agressió de què fou objecte.

Tant Oltra, com representants dels altres partits de l’oposició han demanat explicacions a la delegada del govern espanyol, la mà dreta de Francisco Camps, Paula Sánchez de León, que encara no ha comparegut.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any