El pressupost s’aprovarà coix

  • Solidaritat s'afegeix a la petició d'ICV i C's de portar la llei de mesures fiscals al Consel de Garanties · Això en retardarà l'aprovació

VilaWeb
Redacció
14.02.2012 - 11:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les noves taxes que aplicarà el govern s’inclouen en la llei d’acompanyament del pressupost, que també s’havia de votar demà al parlament. Però Solidaritat s’ha afegit finalment a la petició d’Iniciativa i Ciutadans per portar aquesta llei al Consell de Garanties Estatutàries, la qual cosa n’ajornarà la votació unes quantes setmanes.

La llei no es podrà votar demà en el Ple del Parlament tal com estava previst i queda aturada durant un mes fins que el Consell doni  a conèixer el dictamen, que no serà vinculant. La norma inclou, entre d’altres, les polèmiques taxes com la turística i l’euro per recepta, que, malgrat el recurs, no veuran ajornada l’aplicació, prevista per a l’octubre i el maig, respectivament.

El termini per presentar la petició per portar la llei de mesures fiscals i financeres, més coneguda com a llei d’acompanyament, al Consell de Garanties Estatutàries acaba demà a dos quarts de deu del matí. Només unes hores abans que el Ple del Parlament, tal com està previst a l’ordre del dia, debati i sotmeti a votació aquesta llei que inclou les noves taxes que proposa el govern per incrementar els ingressos de la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any