Us proposem un preu pel diari

  • La campanya 0,16 de VilaWeb incideix en el futur de la premsa de qualitat i en la necessitat que la comunitat dels lectors hi participi

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els diaris tenen preu i els diaris digitals, també. VilaWeb proposa als lectors de comprar cada dia el diari al preu de 0,16 euros, més sensat i adequat al món digital que no el preu dels diaris impresos. La campanya incideix també en la participació i en el compromís individual.

Preguntes i respostes sobre +VilaWeb i la proposta 0,16

I per què hauria de pagar jo, si qui no paga té accés a la mateixa informació?

Per responsabilitat envers la informació, el mitjà i la nostra societat. La responsabilitat és personal, i cadascú ha de decidir si és correcte pagar. Però nosaltres veiem que en la situació actual, si els lectors no paguen, serà molt difícil de sostenir cap mitjà a llarg termini. En canvi, projectes com VilaWeb poden créixer molt més que mai, si tu ens fas costat. Un petit esforç teu, 16 cèntims d’euro el dia, fa la diferència per a nosaltres.

Pagar, a més, només és una part del compromís que demanem als lectors. Amb +VilaWeb els cridem a participar del treball de la redacció a través d’una sèrie d’eines. Els membres de +VilaWeb reben cada dia un correu amb els temes que s’estan treballant i poden aportar el seu coneixement i els seus contactes a la feina periodística. També poden participar en espais de debat com Implicats, en el qual personatges rellevants de l’actualitat tenen una trobada amb els lectors.

Però tot és de franc, no ?

Avui preval la idea que la informació d’internet és de franc. Però VilaWeb vol subratllar que la informació costa diners i que és just pagar per la bona informació que reben els lectors. Per això hem creat la comunitat dels lectors, que accepta aquesta premissa.

A partir d’ara hauré de pagar, doncs, per poder llegir VilaWeb ?

Únicament si creus que és correcte pagar. Amb el projecte +VilaWeb sempre hem deixat clar que tant qui vulgui pagar com qui no tindran accés a la mateixa informació. Però demanem als lectors que siguin conscients de la necessitat de pagar i d’involucrar-se per a fer del diari una comunitat forta.

D’acord: vull pagar. Com ho he de fer?

Omple aquest formulari o envia’ns un correu a suport@mesvilaweb.cat amb el teu telèfon i et telefonarem. També pots trucar al 934 426 439 (de les 9.00 a les 14.00 hores) i et gestionarem l’alta nosaltres mateixos. És convenient que llegeixis els serveis i les modalitats de pagament que t’ofereix +VilaWeb.

Si no pago, què?

Si no pagues no contribueixes a l’enfortiment del diari i de la comunitat dels lectors que estem creant. No podràs participar per tant en la dinàmica creada al voltant de +VilaWeb que cerca fer d’aquesta comunitat un referent encara més important per al país i el mitjà de comunicació més innovador ara també socialment. Això sí podràs accedir al diari igualment.

Perquè 16 cèntims d’euros ?

 De la mateixa manera que en música iTunes ha revolucionat el mercat venent cançons per uns quants cèntims, mentre que els discos valen uns quants euros, nosaltres creiem que en el mercat de la informació no es pot demanar ja un euro i vint el dia per notícies que són a l’abast de tothom.

On puc trobar més informació sobre +VilaWeb?

www.mesvilaweb.cat.

VilaWeb és el primer diari que fa això?

+VilaWeb replega i adapta propostes fetes des de diaris digitals de tot el món, com ara Texas Tribune o Rue89. A partir d’elles formulem una proposta que vol respondre als enormes reptes que té al seu davant la premsa i el país. La desaparació dels mitjans tradicionals ja no és una teoria sinó una realitat i veus i capçaleres que han representat molt ara es troben en un atzucat de difícil sortida. A VilaWeb pensem que precisament per això cal que propostes com la nostra, que han demostrat durant setze anys una gran capacitat de lideratge i innovació siguin més fortes que mai.

I si s’acaben els mitjans?

És una possibilitat real que els mitjans deixem de ser necessaris. Els mitjans tradicionals ho tenen molt difícil per a sobreviure però per als digitals tampoc no serà fàcil. Si la societat no necessita mitjans simplement desapareixerem tots. Però aleshores caldrà trobar qui parla en nom de la nostra comunitat humana perquè tal i com Norman Mailer va dir un diari és ‘una nació que parla amb ella mateix’. I això exactament volem que siga +VilaWeb.

M’agradaria parlar de tot això…

Si vols organitzar un debat o una xerrada sobre el futur de la premsa envia’ns un correu a suport@mesvilaweb.cat Estarem encantats de parlar-ne.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any