De Guindos: ‘La reforma laboral del govern espanyol serà extremadament agressiva’

  • Enxampen el ministre d'Economia espanyol prometent a l'eurocomissari Rehn un 'canvi profund' i que 'es reduiran les indemnitzacions i es flexibilitzarà la negociació col·lectiva'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.02.2012 - 20:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La reforma laboral que el govern espanyol aprovarà aquest divendres ‘serà extremadament agressiva’, segons ha avançat el ministre d’Economia i Competitivitat espanyol, Luis de Guindos, a l’eurocomissari d’Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn. Enxampat per les càmeres de televisió mentre parlava amb els seus homòlegs europeus a la seva arribada a la reunió de l’Eurogrup a Brussel·les, De Guindos ha reconegut que ‘es reduiran les indemnitzacions per acomiadament i es flexibilitzarà la negociació col·lectiva’. ‘Veuràs com és un canvi profund’, ha assegurat a Rehn, que li ha respost que ‘això seria genial, molt bé’.

Els micròfons també van enxampar el president espanyol, Mariano Rajoy, donant per fet que la reforma laboral li ‘costarà una vaga’, segons li va confessar al premier finlandès, Jyrki Katanien, durant la cimera europea del 30 de gener. Rajoy es va despatxar de valent contra Zapatero i el forat que ha deixat als comptes públics, en les converses informals amb els homòlegs en la seva primera cimera europea. ‘Ens deixen una herència molt complicada’, es va queixar al primer ministre holandès, Mark Rutte, reconeixent-li que ‘sempre és dur però ara ve el més dur’.

De Guindos ha anunciat als periodistes abans d’entrar a la reunió amb els seus homòlegs de la zona euro que la reforma laboral que el govern espanyol aprovarà aquest divendres serà ‘complerta’. ‘Crec que va a l’arrel dels problemes del mercat espanyol, que és essencial per tornar Espanya a la senda del creixement’, ha afirmat abans de la seva conversa amb l’eurocomissari finlandès.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any