La corrupció policíaca a Catalunya pot afavorir la implantació de la màfia russa

  • Ho afirma el fiscal anticorrupció José Grinda, que parla dels casos de policies estatals i guàrdies civils vinculats al port de Barcelona i a prostíbuls

VilaWeb
Redacció
06.02.2012 - 19:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fiscal anticorrupció José Grinda ha advertit avui que a Catalunya hi ha un ‘seriós problema’ amb la corrupció policial, que, si no s’aboleix pot facilitar la implantació profunda de la màfia russa. El fiscal ha recordat que hi ha diversos casos investigats de corrupció de policies estatals i guàrdies civils vinculats al port de Barcelona i a prostíbuls, casos que aviat es jutjaran.

En aquest sentit, Grinda ha exclòs els mossos d’esquadra d’aquesta ‘gentussa de merda’ que cal extirpar i lluitar-hi en contra, com ja estan fent, segons ell, les cúpules policials. Grinda ho ha dit durant una taula rodona sobre la màfia russa, en el marc de la setmana BCNegra sobre novel·la negra.

Grinda ha demanat a l’opinió pública que ajudi a lluitar contra la corrupció del sistema i el crim organitzat, col·laboració en la qual ha donat molta importància als mitjans de comunicació. Per això, ha demanat que s’eviti crear un ‘caldo de cultiu’ que faciliti la feina a les màfies, i ha instat a no relaxar la lluita contra aquests grups i a reforçar els valors dels funcionaris públics. Aquesta intervenció ha estat molt aplaudida pels assistents, entre el qual hi havia l’ex-president de la Generalitat José Montilla, ja que l’acte també ha servit per homenatjar l’ex-fiscal anticorrupció i ex-director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, David Martínez Madero, que va morir fa poc més d’un any.

Precisament, Grinda ha elogiat la feina de Madero a la fiscalia anticorrupció i ha recordat que va ser ell un dels primers en creure en els policies que van començar a lluitar contra les màfies russes. ‘A final dels anys 90 no sabíem ni el que era’, ha dit. Madero va ser dels primers en portar investigacions policíaques fins a la condemna dels investigats. Això ha permès a la fiscalia espanyola anticorrupció fer-se respectar a l’estranger, fins al punt de signar un conveni de col·laboració amb la fiscalia antimàfia dels Estats Units.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any