Neix el moviment Herrira per a reivindicar la tornada a casa dels presoners i exiliats bascos

  • És fruit del debat posterior a la multitudinària manifestació a Bilbao del 7 de gener

VilaWeb
Redacció
05.02.2012 - 15:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El centre Kursaal de Sant Sebastià ha estat l’escenari que s’ha elegit per a presentar Herrira, un nou moviment que vol treballar perquè els presoners i exiliats polítics bascos puguin tornar a casa en el nou escenari de pau. Herrira és fruit de la tasca del col·lectiu Egin Dezagun Bidea i la multitudinària manifestació del 7 de gener passat a Bilbao. Aquella cita, han indicat els impulsors d’Herrira, s’ha consolidat com una referència clara per a posar la qüestió dels presoners ‘al centre del debat polític’ i reflectir la ‘voluntat majoritària’ de la ciutadania.

Aquest moviment ciutadà ‘ampli i plural’ en favor dels drets dels presoners i exiliats (manifest) considera ineludible superar la política penitenciària actual, situar-la en ‘paràmetres de resolució’ i abordar la tornada a casa.

Entre els centenars d’assistents en la presentació d’avui hi havia dirigents d’esquerra abertzale com Rufi Etxeberrria, Joseba Álvarez, Josetxo Ibazeta i Eugenio Etxebeste ‘Antxon’, la secretària general de LAB, Ainhoa Etxaide, i el diputat foral de política social i miembro d’Alternatiba, Ander Rodríguez.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any