La tertúlia proscrita

Tornen els garrotweets a la xarxa amb el Transglosadors de Barcelona

  • La jornada barcelonina de connexió entre la glosa i el hip-hop acull una batalla de versos a l'escenari i recupera l'activa etiqueta #garrotweet

VilaWeb
Redacció
04.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tenen alguna cosa a veure garrotins, corrandes i nyacres amb el hip-hop? Això és el que es pregunten, des de fa uns quants anys, els organitzadors de la jornada Transglosadors, el col·lectiu Cor de Carxofa i el centre cultural la Farinera del Clot de Barcelona. I, també com fa anys, hi responen afirmativament a través d’una batalla entre glosadors i rapers a l’escenari, on es demostren les connexions entre la cançó improvisada tradicional i el hip-hop actual. Recuperant l’èxit de l’any passat de l’etiqueta #garrotweet, Transglosadors torna a convocar un concurs de garrotins via Twitter.

La jornada començarà amb un micro lliure de hip-hop a les 20.00, dinamitzat pel Puto Nota, un dels grups referents del rap en català conjuntament amb Poker d’Asos del Poblenou. A les 22.00 hi haurà un espectacle en què es veuran les cares els glosadors Mireia Mena, Ramon de Cervera i Ferriol Massip i els rapers Pau i Xavi (del Puto Nota) i Move (Poker d’Asos). Tots ells versaran sobre temes d’actualitat sota la batuta d’una back band encapçalada pel músic i guitarrista Marc Serrats. La nit es tancarà amb un nou concurs de glosa, amb participació d’equips de tot el país.

Tornen els garrotweets

El Transglosadors també acull el segon concurs de garrotweets, que dinamitzarà el poeta sabadellenc Roc Casagran. En format obert i virtual, hi pot participar el públic des de platea i també tothom qui vulgui des de casa seva. Al final, un jurat de glosadors s’encarregarà de determinar-ne el guanyador.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any