Felip Puig recomana de tornar a casa d’hora

  • Protecció Civil recomana recollir els nens de l'escola abans de les 15.00 i demana a tothom, tret de les Terres de l'Ebre, que avanci la tornada a casa · Al País Valencià i les Illes la neu anirà arribant a cotes molt baixes al llarg del vespre i la nit

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.02.2012 - 11:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui al matí continua nevant a cotes baixes, al litoral i al pre-litoral del Principat. A la tarda tornarà a nevar, i ho farà a nivell del mar. Per això Protecció Civil recomana als pares que recullin els infants de l’escola abans de les tres de la tarda; que els que ho puguin fer abans ho faci i que el transport escolar s’avanci entre les 13.00 i les 15.00. Les escoles no tancaran per poder acollir els nens que no hagin pogut ser recollits abans. La recomanació és extensiva a tot el Principat, tret de les Terres de l’Ebre, on no s’espera que hi nevi. Ho ha explicat el conseller dInterior, Felip Puig (vídeo).

Puig ha dit que en la reunió de la sis del vespre es decidirà si demà es suspenen les classes.

També ha enumerat les comarques que poden quedar afectades a la tarda per la nevada: tot el litoral i pre-litoral des de l’Empordà fins al Camp de Tarragona; això inclou l’Alt i el Baix Empordà, el Gironès, el Pla de l’Estany, la Selva, el Maresme, el Vallès Occidenta i l’Oriental, el Barcelonès, el Baix Llobregat i, en menor probabilitat, la Garrotxa, Osona, el Bages, l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i les comarques del Camp de Tarragona.

Suspensió de classes a Barcelona

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha demanat avui que 101 escoles i 14 guarderies de la zona nord de la ciutat suspenguin les classes a les tres de la tarda i que els pares els recullin abans d’aquesta horam des de les dotzer, per evitar col·lapse de trànsit si s’intensifiquen les nevades. Forn no descarta fer extensiva la recomanació a totes les escoles de la ciutat. Al matí ja hi ha hagut vuit centres que han suspès classe.

Neu a Mallorca i a Menorca a 400 metres

La neu caurà des d’aquesta tarda i fins demà a Mallorca i a Menorca, amb una cota de neu que baixarà dels mil metres als quatre-cents, segons la previsió meteorològica. A la Serra de Tramuntana, on la setmana passada ja van caure nevades significatives, la neu pot caure amb molta intensitat, i la temperatura baixà fins als dotze graus sota zero a la cota de 1.500 metres.

Nevades a cotes baixes a comarques valencianes

La nevada pot arribar avui al vespre a moltes comarques del nord del País Valencià, sobretot a la zona dels Ports, però també en moltes comarques centrals, en una cota de neu d’entre tres-cents i cinc-cents metres. Aquesta és l’alerta del servei d’emergència del govern valencià. A partir de divendres la temperatura encara baixarà més i pot arribar a mínims històrics. Diumenge és possible que torni a haver-hi alguna precipitació en forma de neu a cinc-cents metres de cota, i el fred gèlid s’allargarà durant la setmana vinent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any