Google censurarà els continguts de Blogger en alguns països

  • Readreçarà els blocs a les adreces de cada país

VilaWeb
Redacció
01.02.2012 - 15:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si la setmana passada exposàvem que Twitter censuraria els missatges que poguessin ser ofensius en alguns països, ara és Google que aplica una mesura semblant als blocs de Blogger: readreçarà els blocs que facin servir una URL acabada en blogspot.com a dominis locals (per exemple, blogspot.in, en el cas de l’Índia). Google no l’ha anunciada pas aquesta decisió, però sí que l’explica a la pàgina d’ajut, alhora que hi manifesta que, si els continguts dels blocs no s’ajustessin a la legislació d’un determinat país, podrien ser suprimits.

 

Amb aquest readreçament, Google fa que un contingut tingui un impacte circumscrit al país o a l’estat del domini en qüestió –i fa possible quea les autoritats locals actuïn, d’acord amb la legislació del país corresponent, contra el contingut del bloc readreçat.

Ara, Google declara que aquesta mesura no s’aplicarà als blocs amb domini propi. També proposa una manera d’evitar el readreçament: afegint, al final de la URL del bloc, /ncr. És a dir: ‘…blogspot.com/ncr’.

Censura a Twitter

Twitter ha anunciat que censuraria els missatges que puguin resultar ofensius o inadequats en algunes cultures o països. Per això ha desenvolupat un sistema que limitarà la captació d’aquests missatges en uns territoris concrets. Twitter, que informarà els usuaris dels piulets retirats, justifica la mesura dient que la llibertat d’expressió s’entén diversament a cada racó del planeta.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any