Rufi Etxeberria acusa el PP de construir ‘informacions falses’ per dinamitar el procés de pau

  • En una entrevista al Diario Vasco, afirma que Otegi és el candidat a lehendakari ideal per l'esquerra abertzale

VilaWeb
Redacció
29.01.2012 - 11:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dirigent abertzale Rufi Etxeberria afirma en una entrevista al Diario Vasco que el PP es resisteix a acceptar ‘els nous temps’ amb el cessament definitiu de l’activitat d’ETA i que construeix ‘informacions falses’ per tergiversar la realitat en una actitud irresponsable. Per Etxeberria, el PP haurà de canviar d’actitud i ‘estem convençuts que ho farà’.

Etxeberria explica que la decisió d’ETA és ‘estratègica i irreversible’ i que el grup de verificació internacional els ha transmès que ‘ETA té un compromís de no utilització de les armes en cap cas’. ‘El grup constata que ETA continua essent una organització clandestina que disposa encara del seu armament. Fa una consideració que portar armes té un perill potencial i ha fet arribar a ETA aquest temor, que és de sentit comú’, afegeix.

El dirigent abertzale considera que el parlament basc té una situació antidemocràtica que cal superar. ‘Desconeixem quan es convocaran les eleccions, però cal revalidar i ampliar la coalició de forces independentistes, amb Sortu o sense, i liderar el nou temps de canvi amb la triade de la pau, la sobirania i el benestar’.

Per Etxeberria, ‘Otegi és el candidat ideal, però el prioritari és que ell i desenes de militants independentistes recobrin la llibertat’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any