Els sindicats d’educació convoquen a tancar als centres dimarts que ve

  • Inviten a fer un 'dilluns de dol'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els cinc sindicats d’educació han acordat aquest divendres noves mesures de mobilització, sorgides de les assemblees comarcals unitàries realitzades durant la setmana en contra dels ajustaments econòmics del Consell, entre les quals destaca el tancament dels centres educatius per a dimarts que ve, segons han avançat en un comunicat.

Els sindicats han proposat que durant els tancaments dels col·legis, el professorat convide els pares i mares i s’organitzen assemblees informatives i tallers de pancartes amb el lema de la campanya ‘No a les retallades en els serveis públics. Depuració de responsabilitats en el Consell’ per a penjar-les en els centres.

A més també s’ha sol·licitat coordinació en els barris i localitats per a convocar concentracions i manifestacions de tot el personal de la funció pública i de la ciutadania. L’objectiu és que no se solapen en les convocatòries generals, com han acordat fer a Gandia l’1 de febrer i a Alzira el 8 de febrer.

Els sindicats de l’ensenyament també han acordat assistir el dilluns amb samarretes negres al lloc de treball i denominar-lo ‘Dilluns de dol’. A més hi haurà concentracions de cinc minuts en la porta dels col·legis cada dijous a les 12.00 h.

Els responsables dels sindicats han sol·licitat l’assistència a les manifestacions convocades per al dijous 26 de gener a Alacant, València i Castelló, a partir de les 18.30 hores i a participar en la recollida de signatures en què s’exigeix la dimissió del conseller d’Hisenda, José Manuel Vela.

A més, el 27 de gener, en la reunió unitària de tots els sectors de la funció pública, els sindicats d’educació proposaran altres mesures sorgides en les assemblees ‘perquè també les assumisquen els sectors de sanitat, justícia i funció pública’. La intenció és fer concentracions en l’Aeroport de Castelló, a Ciutat de les Arts i les Ciències de València, a Terra Mítica, en la depuradora de *Pinedo o la Ciutat de la Llum a Alacant, entre altres llocs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any