Lectura reivindicativa ‘per uns premis Ciutat de Palma de prestigi i en català’

  • El PEN Català, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i l'Obra Cultural Balear fan un acte de protesta per la desvirtuació del certamen literari

VilaWeb
Redacció
20.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de tres-cents cinquanta autors i entitats van signar l’octubre passat un manifest en defensa del prestigi dels Premis Ciutat de Palma i contra la decisió municipal d’introduir el castellà en la convocatòria d’enguany. Avui el PEN Català, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Obra Cultural Balear faran una lectura reivindicativa de textos literaris oberta a la participació. A les vuit del vespre, a Ca n’Alcover – Espai de Cultura.

‘Som més de tres-cents cinquanta els autors i les entitats que hem expressat, d’aquesta manera, la defensa de la nostra identitat i de la nostra literatura. Però volem fer-nos sentir encara més fort’, diuen els organitzadors. Amb l’acte d’avui afirmen que volen expressar ‘el rebuig a les agressions de què són objecte la llengua, la cultura i la literatura catalanes a Palma i, en general, a les Illes’.

En el manifest, els autors i les entitats signants recorden que ‘els premis literaris Ciutat de Palma, instituïts per l’ajuntament de la ciutat l’any 1955, des de l’any 1979, i des que tenim autogovern, s’han dedicat a premiar obres de creació literària en llengua catalana’. Consideren ‘inadmissible, ara, la convocatòria d’uns guardons bilingües, en una decisió presa de manera unilateral i sense ni tan sols consultar i escoltar els autors, perquè representa una involució de caràcter cultural injustificable i arbitrària que només pot comportar desprestigi i desafecció’. Per tot això, denuncien ‘el menyspreu i la indiferència envers la llengua pròpia que demostra l’equip de govern de la ciutat de Palma amb mesures com aquesta’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any