Català no concreta quan pagaran als centres públics

  • Diu que la situació s'haurà normalitzat d'ací a uns mesos

VilaWeb
Redacció
19.01.2012 - 16:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera d’Educació, Maria José Català, ha demanat als docents que continuïn la tasca a les escoles malgrat les ‘circumstàncies conjunturals’. ‘D’ací a deu dies la normalització regnarà en els centres docents i en els mesos vinents tornarem a una situació de normalitat’, ha declarat, en referència als impagaments del Consell als centres. Els directors dels centres havien posat com a data límit per emprendre mobilitzacions, el dia 24. Amb tot, els sindicats d’ensenyament ja tenen un calendari de protestes.

Català ha demanat tranquil·litat i ànims als docents perquè continuïn ‘complint la seva tasca, perquè aquestes circumstàncies conjunturals no poden alterar el bon funcionament de la feina dels escolars’. A més, ha assegurat que els centres públics tindran prioritat a l’hora de cobrar. En aquest sentit, el vice-president José Cïscar ha dit que la injecció de 420 milions que preveuen rebre en els quinze dies vinents, ‘ajudaran en les prioritats, entre les quals hi ha l’educació’.

Pel que fa a la situació de les universitats públiques, que alerten del perill de no poder oferir el servei per manca de liquiditat, Català ha assegurat que rebran els compromisos acordats i que si tot funciona segons les previsions, ‘no hi haurà ca perill en les nòmines ni en el funcionament habitual de les universitats’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any