Les universitats públiques valencianes alerten dels perills de la manca de liquiditat

  • Avisen que hi ha en risc el pagament de nòmines i la prestació del servei · Vela respon que no hi ha motiu perquè els rectors estiguin nerviosos

VilaWeb
Redacció
19.01.2012 - 10:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les cinc universitats públiques valencianes han alertat que els impagaments de la Generalitat durant el 2011, que ascendeixen a prop de 200 milions d’euros, han dut la tresoreria a una situació límit, fins al punt que la prestació del servei públic és en perill. El conseller d’Hisenda, José Manuel Vela, per la seva banda, ha respost que els rectors de les universitat s’han posat ‘nerviosos sense motius’.

En un comunicat conjunt (pdf), la UV, la Politècnica, la Jaume I, la Miguel Hernàndez d’Elx i la Universitat d’Alacant, adverteixen que la manca de pagament de la subvenció ordinària mensual del govern durant aquest any pot ‘comprometre el pagament de totes les obligacions contretes per les universitat, també l’abonament de les nòmines, i el funcionament del sistema universitari públic valencià’. Per això reclamen al govern d’Alberto Fabra que pagui els interessos derivats de la demora, que faci tot el que calgui perquè les entitats financeres renovin els crèdits, i que estableixin els mecanismes necessaris per mantenir el nivell de tresoreria i de solvència de cadascuna de les universitats.

El rector de la Universitat Politècnica de València, Juan Julià, també es va pronunciar ahir al respecte, i va avisar que la situació del centre es troba ‘en risc per manca de liquiditat’, una situació que atribueix als problemes econòmics del Consell. ‘Ens deuen quantitats importants que posen en risc que la universitat pugui desenvolupar l’activitat’, va dir, i va alertar que es podria arribar a la situació de no poder pagar proveïdors i personal.

Per la seva banda, el conseller Vela ha respost que no hi ha motius perquè els rectors es posin nerviosos i que les universitat ‘cobrarien amb normalitat’.

La greu situació per manca de liquiditat no afecta només l’ensenyament universitari, ans també el primari i secundari. En aquest sentit, els sindicats i entitats aplegats en la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, ja s’han mobilitzat per protestar aquest dissabte en defensa d’una major inversió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any