Resposta multitudinària a la petició de voluntaris per a un programa de reconeixement de veu en català

  • Mil quatre-cents, el doble dels que calien, s'hi han ofert en un dia i mig

VilaWeb
Redacció
17.01.2012 - 14:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La companyia Nuance Communications nord-americana ha encarregat a les empreses barcelonines The Box Barcelona i BUM-Blasi, Urgell, Morales l’enregistrament de sis-centes veus dels parlars de la nostra llengua perquè el català es pugui incorporar, en el futur, a les aplicacions de reconeixement de veu dels telèfons intel·ligents i de dispositius varis. Per això es va obrir ahir una web (i canals a Facebook i a Twitter), perquè tothom qui volgués s’apuntés als enregistraments de veu. Un dia i mig després les peticions doblaven les demanades i el procés d’inscripció s’ha tancat.

 

Fer avançar el català en el terreny del reconeixement de veu és fonamental perquè la llengua no pari fora de joc en el món digital del futur, com ens explicava fa un any al programa l’Internauta el professor Lluís de Yzaguirre, del Laboratori de Tecnologies Lingüístiques de la Universitat Pompeu Fabra.

Recentment hem pogut veure el resultat d’una aplicació de reconeixement de veu amb el programa Siri (vídeo de VilaWeb TV), que es va anunciar arran de l’última presentació de productes nous d’Apple, abans de la mort de Steve Jobs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any