Solidaritat presenta el pressupost alternatiu d’una Catalunya estat

  • Amb la reducció del deute i l'eliminació del dèficit públic, l'economia catalana seria de les més sanejades del món

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) va presentar ahir a Barcelona el pressupost alternatiu d’un estat català. La principal modificació dels comptes de la Generalitat autonòmica és l’impacte de la recuperació dels ingressos del dèficit fiscal, que SI compta que pugen a 20 mil milions d’euros.

Aquest augment de la partida d’ingressos es destinaria, segons la formació independentista, a eixugar el dèficit públic i a disminuir marcadament el deute, a augmentar la despesa social amb 5.258 milions, a fomentar la reactivació econòmica amb 4.800 milions, i a garantir un fons propi de seguretat social i de solidaritat europea de 3.500 milions.

 

Segons els comptes presentats per SI, l’economia catalana seria una de les més sanejades del món, sense dèficit públic i amb un deute públic del 19% del PIB. I això malgrat la inversió d’uns 4.000 milions d’euros en la implantació d’estructures d’estat, com ara ambaixades, un banc central, un tribunal constitucional, etc.

La presentació d’aquest pressupost alternatiu és part de la campanya de la formació #espanyaensroba i és l’esmena a la totalitat presentada als comptes del govern per al 2012. Després de la presentació d’ahir a Barcelona, els diputats de SI faran una ronda de presentacions a tot el territori.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any