Batlles del PP demanen que es mantingui el català com a requisit a les Illes

  • Allau d'al·legacions contra la política lingüística de Bauzá

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tots els grups de l’Ajuntament de Pollença, incloent-hi el PP, presentaran avui al·legacions a l’avantprojecte de modificació de la llei de la funció pública (pdf), que elimina el català com a requisit. Igual que Manacor i la Pobla, demanaran que es mantingui el català com a requisit i que el text inclogui una disposició que eximeixi, en alguns casos molt especials, d’acreditar-ne el coneixement durant un quant temps.

‘Demanam de deixar la llei [de la funció pública] tal com és, i d’afegir-hi una disposició addicional per a alguns casos excepcionals: que durant un quant temps, fins a dos anys, no calgui acreditar el coneixement de la llengua perquè, si no, la plaça no es podria cobrir’, ha explicat a VilaWeb el regidor de Pollença, del PSM Tomeu Cifre. El seu grup hauria volgut la retirada, pura i simple, de la reforma, però es va avenir a aquesta clàusula per a poder arribar a un acord amb els altres partits, principalment amb el PP.

Ajuntaments del PP contra l’atac a la llengua

Els disset regidors de la Pobla, incloent-hi els nou del PP, ja van acordar de presentar al·legacions a la reforma de la llei. A diferència de Manacor, que també n’hi presenta, l’oposició municipal lamenta que el document no s’hagi aprovat en un ple. Sigui com sigui, tots aquests casos palesen la divisió interna del PP balear arran de l’ofensiva contra la llengua que enclou la reforma que promou el president.

A Manacor, els populars que, amb el batlle i vice-president del PP balear, Antoni Pastor, hi van votar favorablement, van topar amb discrepàncies dins el seu grup: els regidors Llorenç Bosch i Antoni Servera van desmarcar-se de la votació i es van alinear amb José Ramón Bauzá. Pastor va llançar aquest missatge al president balear: ‘Amb aquesta decisió [de modificar la llei de normalització lingüística] es canvien les regles que amb molt d’esforç es van acordar el 1986. Ara, vint-i-cinc anys després es crea un problema on no n’hi havia cap. Jo som el mateix, ningú no trepitjarà els meus drets.’

Allau d’al·legacions

L’Obra Cultural Balear va lliurar ahir les primeres cinc-centes al·legacions. El president de l’entitat, Jaume Mateu, ho va fer acompanyat de desenes de socis i amics de l’entitat i de representants de força organitzacions, que també han presentat les seves al·legacions. L’OCB calcula que fins demà se’n presentaran unes tres mil.

Les al·legacions es poden presentar a qualsevol registre públic fins avui, i al registre de la Conselleria de Presidència fins demà. També es poden fer arribar a la seu de l’Obra Cultural Balear fins demà. Per això cal imprimir aquest document, emplenar-lo amb les dades personals i signar-lo. Qui el vulgui presentar directament a un registre públic hi ha de dur original i còpia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any