Camps i Costa escolten al judici les converses compromeses amb el Bigotis

VilaWeb
Redacció
11.01.2012 - 11:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president valencià, Francisco Camps, i l’ex-secretari general del PPCV, Ricardo Costa, han escoltat en presència del jurat algunes converses intervingudes (àudio) entre Camps i Álvaro Pérez, el Bigotis, referents a la recepció de regals. Altres àudios mostren la sorpresa (àudio) de la muller de Camps pels regals i la petició (àudio) de Costa al Bigotis de no fer res sense la seva autorització. La batllessa de València, Rita Barberá, surt al·ludida en una conversa quan Pérez assegura que li vol regalar una bossa de marca ‘tot i que no ens dóna res’.

Així, jurat, parts i acusats han pogut sentir algunes converses intervingudes des del mòbil del Bigotis entre desembre de 2008 i gener de 2009. En una de les converses (àudio) Camps li agraeix els regals i el Bigotis li respon que li deu moltes coses. ‘Hem de parlar tranquil·lament d’allò nostre, que és molt bonic’, li diu Camps. Tot segut, la muller de Camps agafa el telèfon per agrair els regals: ‘Amb el meu t’has passat vint pobles’. En una telefonada anterior, Isabel Bas, la muller de Camps, deia (àudio) al Bigotis que havien arribat uns regals a casa i que hi havia molta expectació per obrir-los.

També han escoltat una conversa (àudio) entre Álvaro Pérez i Ricardo Costa en què aquest li diu que no faci res sense parlar amb ell i li encarrega 100 grams de caviar. 

En una altra enregistrament, se sent com el Bigotis explica al director d’Orange Market, Cándido Herrero, que es troba en una botiga de Louis Vuitton per comprar-li una bossa a la batllessa de València, Rita Barberà: ‘com cada any, tot i que no serveix de res perquè mai no ens dóna res’. Pérez afegeix (àudio) que també li comprarà un rellotge a la consellera de Turisme, com ja havia fet amb l’anterior responsable de la cartera: ‘Aquesta es portava bé amb mi’.

El jutge ha decidit que no s’escoltessin totes les converses, per agilitar la vista, però ha indicat que el jurat tindrà ocasió d’escoltar tots els documents de nou durant les deliberacions. La fiscalia ha procedit a mostrar documents de factures i comprovants de les botigues Milano i Forever Young, que presumptament provarien l’existència de regals com vestits i altres peces de roba enviades per la trama als dos acusats.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any