Crespo es nega a dimitir en un ple molt tens a Manises

  • Els vots del PP impedeixen la reprovació del batlle, demanada pels grups de l'oposició

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.12.2011 - 17:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Manises, Enrique Crespo, s’ha negat a dimitir en el ple extraordinaria celebrat avui i forçat pels grups de l’oposició per a demanar explicacions sobre el seu encausament en el cas Emarsa, de presumpte corrupció. En el decurs del ple a l’ajuntament s’han viscut molts moments de tensió; la sala era ben plena de gent, que protestava i que demanava amb crits de ‘Crespo a Picassent’ la dimissió del batlle. El ple ha desestimat amb els vots del PP, que és qui governa, la reprovació i la petició de dimissió de Crespo.

Crespo continua, a més, sense deixar clar si va guanyar o no diners en la rifa de Nadal de la setmana passada. De bon començament es va vantar d’haver guanyat més diners que no els 625.000 euros que es va embutxacar Alfonso Rus, també premiat. Però després es va desdir, declarant que no tenia pas cap dècim del segon premi.

L’oposició lamenta que Crespo ‘dediqui més temps a reunir-se amb advocats i assessors per a preparar la defensa que no a les tasques de gestió dels recursos públics, cada vegada més escassos per causa de la retallada de la Generalitat’.

El cas Emarsa

El cas Emarsa investiga presumptes irregularitats en la gestió del tractament d’aigües residuals de la ciutat de València a través d’una empresa municipal. Els seus directius es podrien haver apropiat de manera indeguda de fons públics per un valor d’entre 17 i 40 milions d’euros, segons les primeres investigacions judicials que han sortit a la llum.

Entre els implicats hi ha Crespo, ex-conseller delegat de l’empresa. Uns altres, com l’antic gerent i batlle popular del municipi pedani de Benimàmet, Esteban Cuesta, han estat suspesos de militància de manera cautelar.

La investigació judicial, en marxa al jutjat número 15 de València, investiga presumptes pagaments de viatges de plaer, rellotges, joies, bosses de marca Loewe i facturacions presumptament irregulars com reparacions d’ordinadors que mai varen existir, compra de maquinari informàtic excessiu per al volum de treballadors o la facturació del servei de traductores provinents de Romania allotjades en luxosos hotels.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any