El batlle de Manises diu ara que no té cap dècim premiat

  • Enrique Crespo havia dit que encara havia guanyat més diners que no Alfonso Rus

VilaWeb
Redacció
25.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Manises i vice-president de la Diputació de València, Enrique Crespo, diu ara que no té cap papereta del 53.404, premiada amb un segon premi en al rifa de Nadal. Crespo havia dit en un primer moment en declaracions als periodistes que havia guanyat més diners que no el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, que s’embutxaca 625.000 euros, però no va dir quants. El jutge que investiga el cas Emarsa, de presumpta corrupció, en el qual Crespo hi és encausat, li va demanar que digués quant havia guanyat. Aleshores, poques hores després de dir que li havia tocat, Crespo va dir que tenia un sol dècim amb aquest número.

Aquest cúmul de vacil·lacions va culminar ahir, quan es va saber, a través dels seus advocats, que Crespo va fer arribar un escrit al jutge a última hora de divendres en el qual deia que no tenia cap dècim premiat amb el segon premi. La resposta del jutge a l’escrit no es coneixerà fins dilluns.

El segon premi de la rifa, el 53.404, va caure íntegrament a Manises, venut en bona part pel PP local. És per això que una bona colla de dirigents del partit van guanyar centenars de milers d’euros. Alfonso Rus havia comprat cinc dècims i cada dècim té un premi de 125.000 euros. Els números, els hi va vendre justament Enrique Crespo. Rus va dir que destinaria els diners del premi a pagar deutes.

El cas Emarsa

El cas Emarsa investiga presumptes irregularitats en la gestió del tractament d’aigües residuals de la ciutat de València a través d’una empresa municipal. Els seus directius es podrien haver apropiat de manera indeguda de fons públics per un valor d’entre 17 i 40 milions d’euros, segons les primeres investigacions judicials que han sortit a la llum.

Entre els implicats hi ha Crespo, ex-conseller delegat de l’empresa. Uns altres, com l’antic gerent i batlle popular del municipi pedani de Benimàmet, Esteban Cuesta, han estat suspesos de militància de manera cautelar.

La investigació judicial, en marxa al jutjat número 15 de València, investiga presumptes pagaments de viatges de plaer, rellotges, joies, bosses de marca Loewe i facturacions presumptament irregulars com reparacions d’ordinadors que mai varen existir, compra de maquinari informàtic excessiu per al volum de treballadors o la facturació del servei de traductores provinents de Romania allotjades en luxosos hotels.

Carlos Fabra torna a treure premi

També li va tornar a tocar premi al president del PP en Castelló, Carlos Fabra, que tenia dècims del número de la junta local del Partit Popular de Vall d’Alba, el 20.568, les dos últimes xifres del qual coincideixen amb la Grossa. Fabra havia adquirit diversos dècims del número, que repartirà 120 euros per bitllet. En total, entre dècims i participacions, els premiats cobraran uns 100.000 euros.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any