La Generalitat Valenciana no pot col·locar ni el 60% dels bons a particulars

  • Assegura que pagarà el venciment de l'any passat, però que tindrà problema per regularitzar el pagament als proveïdors

VilaWeb
Redacció
19.12.2011 - 21:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat Valenciana només ha aconseguit col·locar 1.058 milions d’euros dels 1.800 que va emetre el mes de novembre en bons de subscripció per a particulars: un 58,7% del total. La gran majoria de bons subscrits han estat a un any, i els altres a dos anys. El conseller d’Economia, Enrique Verdeguer, ha dit que aquesta subscripció de bons permetria a la Generalitat assumir compromisos a curt termini i que no hi hauria cap problema per pagar el venciment dels bons de l’any passat.

Ara, ha admès que seria més difícil de regularitzar el pagament a proveïdors. De fet, avui mateix hi ha hagut un tancament de farmàcies al País Valencià pels impagaments de factures del Consell. I també avui Verdeguer ha hagut de sentir les queixes del sector de la ceràmica per la mateixa causa.

Arran d’aquest fracàs en la col·locació de bons, l’agència de qualificació Standard & Poor’s ha rebaixat la nota de solvència del deute a curt i a llarg termini de la Generalitat fins a deixar-lo a tan sols un pas de la nota del que es considera bo escombraria o bo especulatiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any