El judici a Camps, ‘un component de sanitat política’ al País Valencià

  • Rafa Xambó, Xavi Sarrià i Vicent Maurí mostren a VilaWeb la satisfacció i, alhora, la prudència pel judici a l'ex-president de la Generalitat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.12.2011 - 15:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El començament del judici a Camps ha estat rebut amb satisfacció per una part de la societat valenciana, que fa mesos que es mobilitza contra la corrupció a les institucions. ‘Si aquest judici té algun factor positiu és que fa que no es perda la confiança en la justícia’, analitza el sociòleg i músic Rafa Xambó, per qui ‘que un tribunal arribe a jutjar un president de la Generalitat, fet que va ser la causa de la seua dimissió, és un component de sanitat política i posa fre a la patent de cors que semblava tenir el PP, implicat en diversos assumptes de corrupció’.

El músic Xavi Sarrià es mostra satisfet de veure Camps al tribunal però insisteix que cal esperar fins al veredicte final. ‘Hem de veure com es desenvolupa el judici, les pressions que hi haurà pel mig, tenint en compte el poder que encara conserva Camps per pressionar la justícia’. Diu Sarrià que n’hi ha molts que estan contents ‘que les coses hagen canviat tant i que la supèrbia i la prepotència de Camps l’hagen portat allà on li correspon’.

Satisfacció i preocupació, resumeix el portaveu de la Intersindical Valenciana, Vicent Maurí. ‘És un fet prou lamentable que un ex-president siga jutjat, i en aquest sentit ho veig amb preocupació. Però també amb satisfacció, perquè finalment ha acabat al jutjat i perquè la gent ha sortit al carrer, tot i que no s’haja fet pagar els corruptes en les eleccions’.

Sobre la no afectació del cas en les passades eleccions també en parla Rafa Xambó, que diu que ‘el cas tampoc no deu haver trasbalsat gaire la societat, a la vista del resultat electoral’. Un fet que, per ell, demostra que les eleccions no les guanyava Camps sinó el partit, ‘que té una profunda estructura clientelar’.

Xambó també destaca com a ‘bon símptoma’ que hi haja una ‘minoria enfadada que mantinga una actitud crítica i bel·ligerant’. En aquest mateix sentit, Xavi Sarrià explica que ‘hi ha molta gent que ha reaccionat amb un ‘ja era hora, per fi se’l jutja’ i destaca que ‘a València, les coses estan canviant: molta gent pren consciència i està trencant el silenci mediàtic, sobretot a través de les xarxes socials’.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any