Joel Joan roda ‘Fènix 11.23’ perquè tothom conegui el cas d’Èric Bertran

  • VilaWeb TV visita el rodatge i parla amb els protagonistes

VilaWeb
Redacció
01.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La sala de plens de Gavà era ahir un jutjat de l’Audiència espanyola. Motiu? El rodatge, que acaba de començar, de ‘Fènix 11.23‘, un film codirigit per Joel Joan i Sergi Lara, i basat en la història real d’Èric Bertran, el minyó de Lloret de Mar que, a catorze anys, fou acusat de terrorisme per haver enviat correus electrònics als supermercats demanant que etiquetessin els productes en català. VilaWeb TV ha visitat el rodatge i ha parlat amb els protagonistes (vídeo).

 

‘És una història universal d’abús de poder –va dir ahir Joan– i per això cal que es conegui pertot arreu.’ El film s’estrenarà l’any vinent i la intenció dels directors és de portar-lo als grans festivals de pertot.

El repartiment és de luxe: Nil Cardoner, conegut pel seu paper a sèries com ‘Polseres vermelles’ i ‘Infidels’ fa d’Èric Bertran adolescent; Àlex Casanovas és el seu pare i, Rosa Gàmiz, la mare; Roberto Álamo és el guàrdia civil que perseguí Bertran, i Ana Wagener, la fiscal. Aquests dos últims actors, va explicar Joan, exemplifiquen que hi ha molt a fer per difondre el cas: tots dos ignoraven la història fins que no en van llegir el guió.

Per Álamo, ‘és una història tràgica, oimés tenint en compte que el protagonista és un vailet de catorze anys’.

El film, produït per Arriska Films i Benecé Produccions, té el suport de TV3 i de l’Insitut Català d’Indústries Culturals (ICIC) i un pressupost de dos milions tres-cents mil euros. Una petita part d’aquest pressupost, 50.000 euros, s’ha obtingut via micromecenatge. Al mes de juny Joan va participar en una conversa en línia (íntegra) amb els lectors de VilaWeb sobre aquesta mena de finançament, que tanta volada ha agafat aquests darrers mesos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any