La concentració contra la planta de la Pobla reuneix vora 300 persones

  • La Mancomunitat estudia elaborar un document de consens que s'oposaria al projecte

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.11.2011 - 23:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La concentració convocada aquest dimarts a Benicolet per protestar pel projecte d’instal·lació d’una planta de transformació de subproductes animals a la Pobla del Duc ha aplegat vora 300 persones de diversos pobles de la comarca. Els assistents han esperat l’eixida dels consellers de la Mancomunitat, reunits en plenari, que hi han tractat també la qüestió. El president de l’ens comarcal, Filiberto Tortosa, ha pres la paraula davant els manifestants i ha informat que s’elaborarà un document consensuat entre les forces politiques.

El plenari de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida que s’ha celebrat a Benicolet ha tingut una espectació especial. L’oposició al controvertit projecte d’instal·lar al terme de la Pobla del Duc una planta de transformació de subproductes animals ha arribat fins a la porta del ple, en una concentració convocada per mostrar el malestar generat pel projecte en si, i per la manera com s’ha gestionat per part de l’equip de govern municipal anterior.

Davant l’ajuntament de Benicolet s’han concentrat prou més de 200 persones seguint aquesta convocatòria, que han expressat el seu rebuig a la planta anunciada. A l’interior de l’ajuntament, els representants polítics no han eludit el problema, i ja fora de l’ordre del dia han debatut la qüestió. PSOE, Compromís i EUPV han proposat un document que palesara l’oposició de la Mancomunitat al projecte, però el PP no s’ha avingut a signar-lo. Amb tot, tots els partits han acordat l’elaboració d’un escrit consensuat entre totes les forces polítiques.

Aquest acord és el que ha comunicat el propi president, Filiberto Tortosa, qui a l’eixida del plenari, i davant els assistents a la concentració, ha informat de la decisió, que molt probablement anirà en un sentit clar d’oposició al projecte. La setmana que ve es farà una reunió d’alcaldes expressament amb aquesta finalitat.

Enllaços
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any