El Congo, el pitjor estat del món?

  • S'ho demana la BBC, que ofereix una sèrie de gràfics per a entendre la dramàtica realitat d’aquell estat · Avui s’hi fan les segones eleccions en quaranta anys

VilaWeb
Redacció
28.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La República Democràtica del Congo, considerada un estat fallit, té avui les segones eleccions presidencials i legislatives d’aquests últims quaranta anys. Són unes eleccions d’alt risc, car la violència no ha cessat aquests darrers anys en un estat que encara no s’ha recuperat de les guerres.

Amb motiu dels comicis, que es preveuen convulsos, la BBC es demana si el Congo no és el pitjor estat del món en aquest especial, titulat ‘La nació del malson’, amb una sèrie de gràfics explicatius: extensió del país, equivalent a uns dos terços de l’Europa occidental; riquesa mineral, amb or, diamants, petroli, urani, etc; vies de transport; dades d’esperança de vida (47 anys), de mortalitat infantil (1,1 per 100), nivells d’educació extremadament baixos.

El Congo ha viscut en el caos aquestes últimes dècades. Hom calcula que milions de persones hi han estat assassinades, arran de les guerres que han assolat el país. Per això ben pocs esperen que aquestes eleccions puguin servir per avançar cap a la pau i la democràcia. En total, són cridats a les urnes trenta milions de congolesos, que poden votar a desenes de candidats. La BBC ha publicat aquests perfils dels tres principals aspirants a dirigir el país:Kabila, Tshisekedi i Kamerhe.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any