El govern vol que TVC redueixi dos canals i abaixi sous

  • Francesc Homs diu que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha de reduir la despesa en 61 milions d'euros

VilaWeb
Redacció
25.11.2011 - 11:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del govern català, Francesc Homs, ha dit avui que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA) haurà de retallar en 61 milions d’euros la seva despesa durant l’any vinent. A més, ha apostat perquè TVC redueixi dos canals, passant de sis a quatre, bo i mantenint la plantilla de la CCMA.

Homs ho ha dit en la comissió parlamentària de control de la CCMA, on ha precisat que la retallada del 15% del pressupost d’enguany no es complirà: es va passar de 350 milions a 300 però les despeses finals són de 321. A més, per al 2012 hi ha prevista una nova reducció del 13,3% per passar de 300 milions a 260.

Homs ha apuntat a una reducció de canals de Televisió de Catalunya, passant dels sis actuals a quatre, argumentant que la multiplicació de canals que ha suposat la televisió digital no s’ha correspost amb un augment de l’audiència, ja que el consum de televisió en català ha passat del 30% al 23% durant l’última dècada, segons que ha dit.La supressió de dos canals de TVC suposarà, segons Homs, un estalvi de 5 milions d’euros. Tot i el pla d’ajust a la CCMA, el Govern ha garantit que es mantindran tots els llocs de treball.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any