Debat electoral a IB3 només amb els candidats de PP i PSIB

VilaWeb
Redacció
14.11.2011 - 10:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui a les 21.35 IB3 emet l’únic debat electoral de la campanya, que ha mogut polèmica per la presència al plató d’únicament dos dels candidats: Miquel Ramis i Pablo Martín, els caps de llista del PP i el PSIB. D’aquest cara a cara pactat per les dues formacions majoritàries, n’ha quedat exclosa la coalició PSM-IV-ExM, el candidat de la qual, Miquel Ensenyat, va presentar un recurs a la junta electoral i va qualificar Ramis i Martin de covards. Per Ensenyat, la decisió és un segrest de la democràcia que vulnera el pla de cobertura de la campanya d’IB3, validat per la junta electoral.

El cap de llista de la coalició va recordar la setmana passada que ‘aquest pla de cobertura preveia un debat electoral entre les formacions polítiques principals de les Illes i l’emissió del cara a cara entre els dos principals candidats a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba, que es va fer el dia 7’.

Per la seva banda, el PSIB va dir que havia proposat dos debats: un cara a cara i un altre debat amb més formacions, però que el PP només en volia fer un. ‘La negativa del PP a fer més d’un debat a la televisió pública dificulta aquesta segona trobada’, deien els socialistes en aquest comunicat.

I el PP, la setmana passada, va assegurar que havia convidat totes les forces polítiques al debat electoral d’avui, i va traspassar tota la responsabilitat que es fes finalment un cara a cara al PSIB.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any