Papandreu dimitirà un cop pactat un govern d’unitat

  • Convoca un consell de ministres d'urgència i demana de reunir-se amb el cap de l'oposició

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.11.2011 - 18:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Grècia no acaba de trobar cap moment de calma i com més va més es complica la siutació. Una situació que, cada vegada, també, esdevé més confusa. Un portaveu del govern ha dit aquest migdia que el primer ministre, Georgos Papandreu, podria dimitir un cop s’hagi pactat un govern d’unitat. Ho ha dit poc després que el cap de l’oposició, Antonis Samaras, que s’ha reunit amb el president del país Antonis Papulias, tornés a exigir avui la dimissió de Papandreu abans d’establir cap mena de negociació per a formar un govern tècnic que apliqui les mesures dures d’austeritat imposades per la Unió Europea. Amb tot, la situació és prou caòtica per no descartar cap possibilitat ni cap sorpresa d’última hora. Segons la televisió pública grega, Papandreu ha demanat a Samaras de reunir-se avui mateix, un cop acabat el consell de ministres d’urgència que ha convocat.

Papulias, que en aquestes darreres hores ha jugat un paper de mediador entre Papandreu i Samaras, s’ha limitat a instar els líders polítics del país a posar fi a la incertesa i a arribar a un acord per formar un govern de cohesió. ‘Cal que s’acabi aquesta qüestió pendent i oferir una solució, perquè això és el que vol el poble grec’, ha dit.

Papandreu, per la seva banda, més pressionat que mai, es troba reunit amb els seus ministres, en un consell d’urgència convocat aquesta mateixa tarda, per estudiar la manera d’encarar la cimera de ministres europeus que es fa demà. Diverses fonts apunten que podria ser l’últim presidit per ell. Ahir va reiterar ahir que l’única sortida per Grècia passa per mantenir-se a la zona euro i aplicar els acords de la darrera cimera europea. De moment, però, només té el suport dels partits menors a l’hora de fer un govern d’unitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any